Fókusz

ByeAlex távozik az X-Faktor mentorszékéből, és most azt is elmondta, hogy miért

Hubai-Szegő ÉviHubai-Szegő Évi

2023. február 6. 19:05

A Fókusz riportere hatévnyi emléket próbált meg felidézni az X-Faktor történetének legsikeresebb mentorával, aki egymás után négyszer emelte a magasba versenyzője kezét a fináléban.

ByeAlex szombati bejelentése után egyre többen találgatják, hogy miért állt fel a mentorszékből az énekes. A Fókusz arról kérdezte Alexet, hogyan gondol most az X-Faktorra, és mit köszönhet a tehetségkutatónak – szakmailag és emberileg.

„Úgy éreztem, hogy nekem is el kell köszönnöm az X-Faktortól, meg a tévénéző emberektől is. Nem akarom, hogy megunjanak. Azt sem akartam, hogy az X-Faktort megunják, szerintem a csúcson volt. Nem hiszem, hogy Magyarországon készült másik műsor, ami ennyire sikeres volt, és főleg ennyi éven keresztül” – mondta ByeAlex, aki 2016 óta foglalta el a tehetségkutató mentorszékét. Azt mondja, rengeteget változott az évek során, de alázatról rengeteget tanult az X-Faktor alatt.

ByeAlex elárulta, miért hagyta ott hat év után az X-Faktor mentorszékét
ByeAlex a 2016-os X-Faktorban mentortársával, Gáspár Lacival 

Most is azt mondják, hogy arrogáns vagyok, de akkor sokkal rosszabb voltam 

– mondta Alex, akinek a karrierje is máshogy alakult volna a tehetségkutató nélkül.

Más dalaim lennének, mert más ingerek értek volna, más embereket ismertem volna meg, más kapcsolataim lettek volna, és azokból más dalok születnek.

Az X-Faktor országos ismertséget hoz a versenyzőknek, és a mentorokat is jobban a köztudatban tartja. Vajon mennyire lett volna sikeres ByeAlex, ha nem szerepelt volna hat éven keresztül a tehetségkutatóban?

„Az, amit tudok, azt így is, úgy is tudnám, de közegnépszerű lennék. Nem valószínű, hogy mainstream előadó lennék. Úgy érzem, hogy Budapest Parkot csinálnék, de lehet, hogy nem én lettem volna az elmúlt években a vidéki fesztiválokon első helyen, mert ott már az is számít, hogy az illető, akit odahívnak, ne csak egy adott rétegben legyen ismert vagy népszerű, hanem országosan ismert legyen” – mondta ByeAlex. A mentor az elmúlt hat évben előadóként sem lazsált, a zenekarára is rengeteg időt fordított, az X-Faktorral járó népszerűséget pedig arra használta, hogy az ő zenéjét is minél többen megismerjék és szeressék.

ByeAlex soha nem volt féltékeny a fiatalabb generációra, több mentoráltjával is írt közös zenéket, a USNK-vel, Alee-val és Manuellel is állt közösen színpadon.

Amikor szemtől szemben tapasztalod a tehetséget, látod, hogy ő a jövő, és azt érzed, hogy ehhez te hozzá tudsz tenni

– fogalmazott. Nemcsak a mentoráltjaival, hanem a mentortársaival is jó kapcsolatot ápol, Gáspár Lacival kifejezetten jó barátok lettek.

Már vártam előre, hogy valami vicces dolog történjék Lacival, mondjuk, hogy defektet kap, hogy röhöghessek rajta. És kapott is defektet – tehát Lacival mindig történt valami, amin röhöghettem.

ByeAlex rengeteg szép emlékkel búcsúszik az X-Faktortól, nem tervezi, hogy sok más műsorban feltűnik majd, inkább kicsit visszavonulna a tévés karrierjétől. Könyvet ír, és új dalokkal készül.

#Fókusz#Videó#Bulvár#byalex#X-Faktor#mentor#búcsú#interjú

Címlapról ajánljuk