Fókusz

Több tízezer gyászoló, milliárdos költségek – ezek voltak a legnagyszabásúbb temetések

Barva ÁdámBarva Ádám

2023. január 23. 18:26

Ugyanott búcsúztatták el most Lisa Marie Presleyt, mint csaknem 50 éve Elvis Presley-t, akinek a temetésére több tízezer ember zarándokolt el. A hozzájuk hasonló világsztárok és fontos személyek utolsó útját rengetegen kísérik és mindig hihetetlen szervezés mellett rendezik meg. Néha milliárdokért.

Axl Rose énekelte a November raint Lisa Marie Presley temetésén vasárnap Gracelandben. A szertartáson beszédet mondott Sarah Ferguson, yorki hercegné és Priscilla Presley, Lisa Marie  édesanyja is.

Elvis Presley egyetlen gyermeke január 12-én halt meg, 54 éves korában. Az énekes dalszerzőt fia, a 2020-ban elhunyt Benjamin mellett helyezték örök nyugalomra. Gracelandben, Elvis egykori birtokán rajongók ezrei gyűltek össze, hogy leróják tiszteletüket. Sokan virágokat, papírra írt üzeneteket, plüssállatokat vittek a sírhoz. 

Elvis Presley ravatalára ennél is többen, közel 80 ezren látogattak Memphisbe 1977-ben. A gyászmenetre akkora tömeg gyűlt össze, hogy Jimmy Carter elnök 300 nemzeti gárdistát küldött a városba, hogy biztosítsák a rendet. A temetésen mindössze 200 közeli hozzátartozó és barát vehetett részt, Elvis holttestét pedig csak kétezer gyászoló láthatta.

#Fókusz#Videó#temetés#lisa marie presley#elvis presley

Címlapról ajánljuk