Fókusz

Zámbó Jimmy tragikus halálának éjszakája a mai napig titkokat rejteget – ezeknek járt utána a Fókusz

rtl.hurtl.hu

2023. január 18. 18:25

Zámbó Jimmy halálának tisztázatlan körülményei a mai napig óriási port kavarnak. Például azt sem tisztázott, hogy pontosan hányan voltak a szobában, amikor Jimmy fegyvere eldördült. Fegyverszakértővel és szemtanúkkal modellezzük, hogy mi történhetett a tragikus éjszakán.

A rendszerváltás utáni időszak első nagy sztárjának tragikusan ért véget az élete 2001. január másodikán hajnalban – a hivatalos verzió szerint baleset következtében. Zámbó Jimmy, aki utolsó éveiben fegyvermániás volt, engedéllyel tartott pisztolyával fejbe lőtte saját magát.

Hogy pontosan mi történt a végzetes hajnalban Jimmy szobájában, azt csak az özvegyétől, Edit asszonytól tudhatta meg a Fókusz, 2001-ben:

Ott álltam egy méterre tőle. Akkor fogta a pisztolyt, és azt mondta: „Ne idegeskedj már, nincs benne!”  És én azzal lehajoltam a tölténytárat fel akartam venni, hogy összeszedjek mindent és elvegyem tőle a pisztolyt. Még egyszer elismételte, hogy „Ne idegeskedjél már, nincs benne semmi!” Ezzel a mozdulattal odatartotta a fejéhez, és lőtt, és abban a pillanatban összeesett.

 

A tragédia idején a házban tartózkodott Hulé Éva is, a család jóbarátja, Jimmy egyik legközelebbi bizalmasa és rajongója. A 2014-ben elhunyt nő élete végéig azt hirdette, hogy ő pontosan tudja, mi történt valójában a végzetes hajnalon. Ellentmondásos nyilatkozatai, vallomásai miatt számtalanszor került a bulvárlapok címoldalára, Jimmy özvegye pedig személyiségi jogi pert is nyert ellene.

Volt, aki szerette, volt, aki kevésbé, de Zámbó Jimmy senkinek sem volt közömbös. A Király már több, mint 22 éve nincsen közöttünk. Csütörtökön lenne 65 éves, és noha csak alig valamivel több, mint négy évtized jutott neki a Földön, emléke ennél jóval tovább velünk marad.

Aki kíváncsi A Király című sorozatra, az az RTL+-on immár a teljes szériát is megnézheti az elejétől a végéig.

#Fókusz#Videó#Bulvár#zámbó jimmy#halál#A Király#edit asszony#Hulé Éva

Címlapról ajánljuk