Fókusz

„Mi lennénk az a középosztály, aki csúszik lefelé, másokkal együtt”

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2023. január 14. 19:22

Anyagi bizonytalanság és kilátástalanság. A hatalmas infláció miatt azok a családok is szenvednek ezektől, akik nem mélyszegénységben élnek. Hogyan lehet ebben a helyzetben félretenni, egyről a kettőre jutni? A Juhász-Fekete család úgy érzi, nemcsak megrekedt, de félretenni sem tud. Sőt. Egyik fiuk cukorbeteg, a másik, Botond pedig évekkel ezelőtt majdnem belefulladt egy kerti tóba, speciális iskolába jár. Régi otthonukból Botond balesete miatt költöztek el, az új házról viszont néhány hónap múlva kiderült, hogy süllyed. A felújítást nem bírták önerőből, így több hitelt is felvettek. Anyagi problémáik ekkor kezdődtek. 

Botond most hétéves, speciális iskolába jár, ahova reggelente kisbusszal viszik el, és haza is hozzák. A családnak nincs autója, így mindenhova gyalog mennek, még bevásárolni is. Csongor cukorbetegsége miatt muszáj megvenni a lisztmentes, cukormentes termékeket, még akkor is, ha drágák.

„Mi lennénk az a középosztály, aki csúszik lefele, másokkal együtt”
 Juhász-Fekete Sándor és Juhász-Fekete Nikoletta


A házon, ahová a baleset miatt költöztek, sok mindent szeretnének felújítani, erről listát is vezetnek. A tetőszerkezet beázik, és egy nagyobb fürdőszoba is jól jönne, ennek a helye már meg is van. Ha lenne pénzük alapanyagokra, Sándor mindent megcsinálna egyedül, ám a magas árak miatt nem tudják, hogy mikor lesz lehetőségük megvalósítani az álmukat. Arról nem is beszélve, hogy a rezsiárak emelkedését ők is megérzik. A villanyszámlájuk jelenleg több mint a duplája, a gázhasználatnál, ha nagyon figyelnek, még beleférnek a nagycsaládos kedvezménybe. Hónapról hónapra élnek, és egyre több mindenről kell lemondaniuk.

Az anyagi bizonytalanság beleivódott a mindennapjukba. Nem akarják elfogadni, mégis úgy érzik, nem tudnak ellene mit tenni.  

Ha úgy érzi, segítene a családnak anyagilag, erre a számlaszámra utalhat:

Számlatulajdonos: Juhász-Fekete Alex
Számlaszám: 11773456-02342414

 

 

 

#Fókusz#Videó#Belföld#család#gyerekek#megélhetés#segítség

Címlapról ajánljuk