Fókusz

„Jobban kell szeretnünk a másikat, mint amennyire görcsösen akarjuk a sikert” – mitől sikeresek a Cápák családi vállalkozásai?

Lukács GabriellaLukács Gabriella

2023. január 10. 19:23

A Cápák között két befektetője is családi bizniszt visz. Balogh Péter a feleségével vállalkozik, Balogh Levente egyik lányával. Mindannyian elmondták véleményüket arról, szerintük miért és hogyan működhetnek sikeresen a családi vállalkozások, és szét kell-e választani az üzletet a magánélettől.

Vasárnap este berobbantak a Cápák. Az új évad első adásában rögtön hárman is ráharaptak a csalira, két családi vállalkozás is befektetési ajánlatot kapott. Tomán Szabina és Moldován András egy-egy üzletbe szeretett bele, míg Balogh Péter két új vállalkozással bővítené angyalbefektetői portfólióját. 

De nem a kishalak az egyedüliek, akik családtaggal bizniszelnek. Balogh Péter és felesége, Maja közösen építik befektetőcégüket, amiben már 40 vállalkozással foglalkoznak. Azt mondják, szépen lassan összecsiszolódtak a munkában is, nem fektettek le külön szabályokat. 

Szerintem a legfontosabb ebben, ha családtaggal, főleg ha a párunkkal együtt vállalkozzunk, hogy jobban kell őt szeretni, mint amennyire görcsösen akarjuk a sikert 

 – vallja az üzletember.

Balogh Levente két lányával is közösen vállalkozik, Szimóna például 3 éve ügyvezető igazgatója egyik kft-jének.  

Szimónáé az utolsó szó, és mindig az van, amit én mondok

 – mondja Levente nevetve.

Bár Szimóna óriási segítség édesapjának, nem követi apja pályáját, tanulmányai befejeztével magánpraxist nyit, most ugyanis pszichológiát tanul.

Egy családi vállalkozásnak nem csak előnyei, hátrányai is vannak. De, hogy a magán- és üzleti életet külön kell-e választani, arról a két Balogh család másként vélekedik.  

#Fókusz#Videó#balogh levente#balogh péter#Cápák között#rtl#családi vállalkozás

Címlapról ajánljuk