Fókusz

A valóságban is átment a kórház üvegajtaján – Zámbó Krisztiánt még most is felzaklatják a 21 évvel ezelőtti események

Hubai-Szegő ÉviHubai-Szegő Évi

2022. december 29. 19:15

A Király hetedik részében Zámbó Krisztián is feltűnik, de nem önmagát alakítja. Jimmy fiát még 21 év után is felkavarják az akkori események. A Fókusznak könnyek között mesélte el, hogy a sorozatban látott autós jelenet a valóságban is úgy történt meg.

Több piros lámpán és kis híján egy idős férfin is áthajtott Zámbó Krisztián. Mindez 21 éve történt, amikor Zámbó Jimmyt kórházba szállították, miután szilveszterkor, otthonában baleset érte. A Király legújabb részében ezt élhetik át a nézők.

A valóságban is átment a kórház üvegajtaján – Zámbó Krisztiánt még most is felzaklatják a 21 évvel ezelőtti események
Zámbó Krisztián és Zámbó Adrián A Király díszbemutatóján. Fotó: RTL Fókusz

 

Krisztián a Király című sorozat díszbemutatóján így emlékezett vissza az akkor történtekre.

Ez abszolút így volt, az akkori párommal voltam, éppen szilveszteri buli volt. Az akkori „anyósom”, aki mondta, hogy azonnal kapcsoljam be a tévét, mert Zámbó Jimmy válságos állapotban van. Először rossz kórházba mentem, nem tudtam, hogy hol van apu. 

Krisztiánt még most is annyira felzaklatják az akkori események, hogy csak nehezen tud róla beszélni, az interjú végén kis híján elsírta magát.

A valóságban is átment a kórház üvegajtaján – Zámbó Krisztiánt még most is felzaklatják a 21 évvel ezelőtti események
Georgita Máté alaposan felkészült Zámbó Krisztiánból. Fotó: RTL: Fókusz

 

Georgita Máté Dezső alakítja Jimmy fiát a sorozatban. Alaposan felkészült Krisztiánból, beszélgetett is vele, hogy minél jobban el tudja játszani a karakterét.

Tele van az internet különböző anyagokkal, amiket mind megnéztem róla. Például a Nyerő Párost, meg az X-Faktort is újra néztem, amiben benne volt, meg hát az Instagramja egy aranybánya

– árulta el a színész.

Máténak nincs jogosítványa, nem tud vezetni, így kellett eljátszania a jelenetet, amiben Krisztián a kórházba száguldott, hogy megtudja, mi történt az édesapjával. Bár Máté előtt volt egy kormány, az autót mégsem ő irányította, hanem hátulról egy kaszkadőr. Szintén kaszkadőr segítségével vették fel azt a jelenetet, amikor az aggódó fiú szó szerint átrohan az ajtón.

A valódi üvegablakot a négy sarkán robbantották be abban a pillanatban, amikor a kaszkadőr beleütközött. Rendkívül fontos volt a megfelelő időzítés és szigorú biztonsági felkészülésre is szükség volt, hogy senkinek ne essen baja. 

A sorozat rendezője, Kovács Dániel Richárd azt mesélte, hogy rengeteg olyan jelenetet forgattak, amelyek a valóságban is így történtek. 

„Krisztiánnal annak idején tényleg az történt, hogy úgy tudta meg, hogy az édesapja élet és halál közt van, hogy éppen másnaposan feküdt otthon, felébresztette a barátnője, és a tévében látta, hogy Zámbó Jimmy válságos állapotban van. Beült az autóba, elindult és a kórházban valóban átment egy üvegajtón, aztán kiderült, hogy rossz kórházba ment" – mondta.

Külön érdekesség, hogy a sorozatban a valódi Zámbó Krisztián is feltűnik, de nem saját magát alakítja, hanem kívülről szemléli sorozatbeli önmagát egy szórakozóhelyen.

A valóságban is átment a kórház üvegajtaján – Zámbó Krisztiánt még most is felzaklatják a 21 évvel ezelőtti események
Zámbó Krisztián is feltűnik A Királyban, de nem önmagát alakítja. Fotó: RTL Fókusz

 

Georgita Máté Dezsőnek a forgatások alatt megváltozott a családról kialakult képe, és Krisztián karakterét kifejezetten megszerette.

Nyilván nekem azokat a dolgokat kellett benne megkeresni, amivel én tudok hozzá kapcsolódni. Amennyire ez távolról ránézve egy nagyon meghökkentő és hihetetlen valami, belülről ez egy teljesen hétköznapi apa-fia kapcsolat számomra.

– tette hozzá.

Jimmy sikerének titkát már életében is sokan szerették volna megfejteni. Ő maga is megpróbált erre választ adni egy ’99-es interjúban. Akkor azt mondta, megpróbál őszintén élni és azokkal a dolgokkal foglalkozni, amik szerinte az embereket mindig érdekelték, ez pedig a lélek, a párkapcsolat és a boldogság.

A valóságban is átment a kórház üvegajtaján – Zámbó Krisztiánt még most is felzaklatják a 21 évvel ezelőtti események
Zámbó Jimmy a sikere titkáról mesélt egy 1999-es interjúban. Fotó: RTL Fókusz

 

Zámbó Krisztián szerint édesapja ma már sokkal több, mint egy eladóművész, a magyar történelem és tradíció része lett, és egy igazi mítosszá vált. Jimmy legidősebb fia egyébként már az első rész után áradozott a sorozatról, a díszbemutatón azt mondta, háromszor sírta el magát rajta.

A Király hetedik része már látható az RTL+ on, egy hét múlva pedig jön a lebilincselő történet folytatása.

 

#Fókusz#Videó#A Király#rtl#zámbó jimmy#zámbó krisztián#forgatás#kaszkadőr#georgita máté dezső

Címlapról ajánljuk