Fókusz

„Ilyen széthullott bandát, mint ez a mostani, még nem láttam” – A Konyhafőnök VIP stúdiója kékbe borul, néhány fazék pedig a kukába

Hubai-Szegő ÉviHubai-Szegő Évi

2022. november 28. 19:12

Rácz Jenő csapata után a héten Sárközi Ákos 12 kötényt szerzett versenyzője bizonyíthatja be, hogy ott a helyük a középdöntőben. Itt már nem lesz elég, hogy valaki jó ízekkel főz, már el kellett tudni sajátítani a tökéletes állagokat is, és a tálalásban is egyre magasabbra teszik a mércét a séfek, hiszen a tét továbbra is a 10 millió forintos főnyeremény.

Amikor ezt a versenyt elkezdtem, az volt az elsődleges célom, hogy kötényt szerezzek

– mondja Hajmásy Péter, aki már biztosan befőzte magát a kötényszerzők közé. Ahogy Kármán Odett is, aki hol ellenfélként, hol partnerként főzött együtt szerelmével. Norbiról az utolsó pillanatban Járai Máté javára lekerült a kötény. Odett akkor elsírta magát, de most már csak saját magára kell koncentrálnia:

Volt, amikor az én tányérom bánta, nem volt egyszerű.

Nem csak az idővel, a tálalási nehézségekkel, hanem az alapanyagokkal is meg kellett küzdeniük a hírességeknek a tábor héten, ahol kiképzők nehezítették a főzéseket. Geszler Dorottyának 26 év vegetarianizmus után egy egész nyúllal kellett megbirkóznia.

Tokár Tamásnak extra szívatást is kitaláltak a séfek. Miután Jenő közölte vele, hogy hiába szeretne tőle kötényt kapni, biztosan nem fog, Ákos is elhitette vele, hogy kötény nélkül marad.

Ripli és Kollányi Zsuzsi is Ákos séfhez szeretett volna kerülni már a verseny eleje óta. És bár nem ment zökkenőmentesen az utolsó főzésük, végül mindketten a kék csapatba kerültek.

Tőle nagyon jól meg fogom tudni tanulni azt, hogy hogyan használjam ösztönösen a saját adottságaimat

– fogalmazta meg érzéseit Kollányi Zsuzsi. De ezen a héten már – ahogy Jenő hetében is – a középdöntőbe jutás a cél. Itt már nem lesz elég, hogy valaki jó ízekkel főz, már el kellett tudni sajátítani a tökéletes állagokat is, és a tálalásban is egyre magasabbra teszik a mércét a séfek, hiszen a tét továbbra is a 10 millió forintos főnyeremény.

#Fókusz#Videó#sárközi ákos#A Konyhafőnök VIP#ákos séf#kék csapat#konyha#főzés#középdöntő

Címlapról ajánljuk