Fókusz

Tévétörténelmi pillanat az X-Faktorban, majd jött a sors fura fintora

Hubai AntalHubai Antal

2022. október 24. 20:26

Beretka Ádám éneklése volt az RTL Klub utolsó produkciója, és végül ő lett az RTL tehetségkutatójának első kiesője is. Volt, aki annyira nem bízott magában, hogy már a show előtt búcsúzkodni kezdett. Herceg Erika lánycsapata, a Synergy pedig olyan kemény kritikákat kapott produkciója után, hogy az egyik énekesnő elsírta magát.

Egy kis gombnyomás az adáslebonyolító szobában, egy hatalmas lépés az RTL történetében. 25 év után Pétert érte a megtiszteltetés, hogy Miller Dávid irányítása mellett az X-Faktor élő show-ja közben lekapcsolja az RTL Klub arculatát valamint nevét, és elindítsa az új RTL-t.  Az RTL Klub záróprodukciója Beretka Ádám éneklése volt.

x-faktor első élő show beretka ádám váradi ábel isky&szkym
Beretka Ádám az RTL Klub utolsó produkciója Fotó: RTL Fókusz

Az X-Faktor első élő show-ja a leghangulatosabb minden évben a kulisszák mögött. A folyosón alig lehet mozdulni, mindenki rohangál, izgul, és még jókedvű. A 12 produkció és énekes utolsó közös estéjükön még összeült beszélgetni egyet. Serbán Szebasztián egyáltalán nem bízott benne, hogy továbbjut, ezért már előre elköszönt a többiektől.

Az este legmeghatóbb produkcióját Boros Marcell adta elő, aki nem csak szüleit, de a stúdióban levő közönség egy részét is megríkatta családjáról szóló saját dalával. Nekik sem árulta el előre a meglepetést, a reklámszünetben pedig lement megölelni őket. 

Sophia Khan a megújult RTL első produkciója volt, de neki kellett elsőként felállnia a továbbjutást jelentő székekből is. Szomorúan távozott a színpadról, a következő versenyző, Bodrogi Enikő viszont már a könnyeivel küszködött.

x-faktor első élő show beretka ádám váradi ábel isky&szkym
Bodrogi Enikő az X-Faktor első élő show-jában.  Fotó: RTL Fókusz

Én sosem a nézőkre haragszom. Megértem, hogy nem rám szavaztak a legtöbben. Lehettem volna sokkal jobb, de ennek most így kellett lennie 

– mondta csalódottan.

Az estét a mentoruk által összerakott lánycsapat, a Synergy zárta, akik angolul és koreaiul énekeltek, és akik Herceg Erika számára az egyik legfontosabb projekt az élő show-k során. Mentortársai nagyon elégedetlenek voltak a produkcióval

x-faktor első élő show beretka ádám váradi ábel isky&szkym
Herceg Erika az X-Faktor első élő show-jában.  Fotó: RTL Fókusz

Utólag kiderült, hogy aggodalomra semmi oka nem volt. Három énekessel állt a színpadon várva a szavazás végeredményét, végül pedig mindhárman továbbjutottak. Férfi mentortársainak viszont el kellett búcsúzniuk legalább egy versenyzőjüktől. Gáspár Laci Sophia Khannal, Puskás Peti Váradi Ábellel, ByeAlex pedig Beretka Ádámmal, valamint az Isky & Szkymmel nem folytatja tovább a tehetségkutatót. 

A sors fintora, hogy Beretka Ádám búcsúztatta az RTL Klubot, az új RTL pedig tőle búcsúzott elsőként. 

Nagyot kockáztattak mentorával, hogy nem saját dallal készült, úgy érzi, hogy ez is közrejátszott a kiesésében.     

Sophia úgy tervezi, hogy néhány nap múlva követi édesanyját és nagyszüleit, akik az élő show miatt repültek Budapestre Mainzból. Csak azt sajnálja, hogy a testvére végül nem tudott eljönni. Most szombaton viszont már együtt nézhetik majd meg a következő adást otthon Németországban, a kanapén.   

#Fókusz#Videó#X-Faktor#isky&szkym#herceg erika#első élő show#kiesők

Címlapról ajánljuk