Fókusz

A tömény izom – exkluzív interjút adott a Fókusznak Mr. Olympia, vagyis Brandon Curry

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2022. október 13. 19:47

A 2019-es év Mr. Olympiája, Brandon Curry néhány napot töltött Magyarországon, a testépítés szerelmeseinek végre itt volt a lehetőség, hogy meghallgassák sikersztoriját és fotózkodjanak a sportolóval. Brandon egyedül a Fókusznak adott interjút.

Mindig azt szoktam mondani, hogy a testépítés utazás önmagad megismeréséhez. Arról szól, hogy legyőzd a gyengeségeidet és a lehető legjobbat hozd ki magadból. Nem csak fizikálisan.

Brandon Curry bicepszének kerülete 58 centi – egyedül a Fókusznak adott interjút Mr. Olympia
Brandon Curry 

Brandon az Egyesült Államokban, Nashville-ben született. Elég korán, már hatévesen érdekelni kezdte a súlyzós edzés, de a testépítés csak később vált a szenvedélyévé. Eleinte szertornázott, atletizált és birkózott, tagja volt az egyetemi focicsapatnak is. Végül rájött, hogy az edzőteremben tud igazán kiteljesedni.

Igazából nem akartam focizni, úgyhogy inkább elkezdtem edzőterembe járni. Ott találkoztam egy edzővel, aki megkérdezte tőlem, hogy nem akarok-e versenyezni.

Eleinte nemet mondott, végül addig noszogatta őt az edző, hogy meggondolta magát. Végülis midnig lent van a teremben, akkor meg miért ne – mondta. Az edző segített neki a helyes étrend kialakításában, pózolásban, Brandon pedig mindent beleadott.

Brandon Curry bicepszének kerülete 58 centi – egyedül a Fókusznak adott interjút Mr. Olympia
Brandon karmérete 58 centi

2003-ban indult először testépítő versenyen, amit azonnal meg is nyert, 5 évvel később pedig a profi kártyát is megszerezte. Méreteit elnézve, ez nem is csoda – a 40 éves sportoló 170 centis magasságához kb. 120 kg-ot nyom. Karmérete 58 centi. Viszonyításképpen: egy átlagos felnőtt férfi bicepszének kerülete 35 centi, Arnold Schwarzenegger, fénykorában, 55 centis bicepsszel büszkélkedhetett.

Azt gondolom, általánosságban a sport éppen úgy segíti a mentális fejlődést, mint ahogy egy jó coach

– mondja Brandon, aki a világ 10 legjobb testépítőinek egyike, aki egyben férj és apa is. Feleségével együtt négy gyermeket nevelnek, családja pedig mindenben támogatja. A példamutatás az, ami leginkább motiválja, ezt a karrierje is tökéletesen tükrözi: háromszor nyert Arnold Classic-ot, 2019-ben pedig ő lett Mr. Olympia.

Brandon Curry bicepszének kerülete 58 centi – egyedül a Fókusznak adott interjút Mr. Olympia
Brandon Curry 

2019-es sikerét Curry most megpróbálja megismételni. Idén decemberben újra színpadra áll a testépítés legrangosabb versenyén, a Mr. Olympián. Fizikuma – laikus szemmel nézve – már most is tökéletes. Azt mondja, feszegeti a határait, de nem stresszel, hanem élvezi a felkészülést.

Ha úgy érzed, hogy te megtettél mindent, akkor nincs más dolgod, minthogy élvezd a verseny napját. Amit megtanultam az évek alatt, hogy minden nagyon gyorsan véget ér. Hónapokig készülsz, de a színpadon mindez csak egy pillanat. Szóval, a lényeg, hogy élvezzem, mert a nap végén az élményt viszem haza magammal.

A testépítés már régen nem csak a tökéletes test kidolgozásáról szól, sokkal inkább az oda vezető útról. Ehhez pedig alázatra, kitartásra, lemondásra és fegyelemre van szükség, amit az életünk más részén is kamatoztathatunk. Erre éppen Brandon Curry az egyik legjobb példa.

#Fókusz#Videó#Bulvár#brandon curry#interjú#testépítés#mr. olympia

Címlapról ajánljuk