Fókusz

Pásztor Zolika felemelkedése és bukása, megvan a Hypewriter pályázat nyertese

Török ÁdámTörök Ádám

2022. október 5. 20:32

Az RTL és Paprika Studios szervezésében indított Hypewriter pályázat azoknak a forgatókönyvíróknak ad teret, akik ötletükből minőségi sorozatot szeretnének létrehozni. A szakmai zsűri által kiválasztott győztes filmterv írója a 10 ezer eurós pénzdíj mellett lehetőséget kap arra, hogy elkészüljön belőle az első epizód.

Idén több mint 300 nevezés érkezett a Hypewriter pitchfórumra, a világ minden tájáról. A szlovén, lengyel, libanoni, olasz, ukrán és magyar pályázók bűnügyi, fantasy, sci-fi és hétköznapi családi történeteket is hoztak. 

Olasz Renátót a közönség egyelőre elsősorban színészként ismeri, például az RTL-re hamarosan érkező Jimmy-sorozatban szerepel, ahol ő játssza majd a fiatal Királyt. Most viszont íróként is debütálna: történetében egy fiatal srác megnyeri a lottófőnyereményt, ez azonban pokollá teszi az életét. Renátó a szerencsétlen lottómilliomos történetével megnyerte a fődíjat: a zsűri szerint nem volt nehéz dolguk, amikor a jó ötletek közül kiválasztották a legjobbat. Pásztor Zolika felemelkedése és bukása – ezt az ötletet fejlesztik tovább előbb forgatókönyvvé, majd kezdődhet a forgatás – a közönség pedig végeredménnyel az RTL felületein találkozhat majd.

#Fókusz#Videó#Hypewriter#rtl#forgatókönyv#kurta niké#kolosi péter#enyedi ildikó#trunkó bence#Olasz Renátó#Paprika Studios

Címlapról ajánljuk