Fókusz

Állami gondozott és menekült gyerekek jutottak ki Magyarországról egy labdarúgó-világbajnokságra

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2022. szeptember 16. 21:06

Kijutott az utcagyerekek futball-világbajnokságára a magyar csapat. Az Oltalom SE színeiben állami gondozottak, menekültek és egyéb hátrányos helyzetű gyerekek fociznak. Hiába jutottak ki azonban a vb-re, még nem gyűlt össze az a hárommillió forint, ami a gyerekek repülőjegyének megvásárlására kellene.

Bár Magyarország hivatalos futballválogatottja nagyon távol állt attól, hogy a katari világbajnokságra kijusson, mégis felcsendül majd a magyar himnusz, és a Ria-Ria-Hungariát sem kell nélkülöznie a szurkolóknak. Az Oltalom SE ugyanis kijutott az utcai gyerekek világbajnokságára, amit Dohában rendeznek meg a futball-világbajnokság előtt.

Állami gondozottak és menekültek, illetve mindenféle hátrányos helyzetű gyerekek járnak az edzésekre.

Az állami gondozottaknak ez rengeteget jelent. Nagyon sokan vannak, akik először velünk utaztak külföldre, most ültek először repülőn, először látták, hogy a külföldön élő emberek hogyan viselkednek, hogy más nyelven beszélnek, mint ők

– mesélte a Fókusznak szervezet egyik tagja.

Hegyi Frigyes, a csapat edzője tartott már edzést romatelepen, javítóintézetben, sokféle játékossal és problémával találkozott. De a labda szerinte mindenhol ugyanolyan gömbölyű. Úgy fogalmazott:

Ez egy óriási élmény. Eleve az igazi világbajnokság helyszínén lesznek, szerintem egy kicsit úgy érezhetik, mintha a világsztárok bőrébe bújhatnak. A foci egy játék, és mindenkié.

#Fókusz#Videó#Sport#futball#hátrányos helyzetű gyerekek#foci#menekült gyerekek#állami gondozott

Címlapról ajánljuk