Fókusz

„20 év múlva is ott lehetek a színpadon. Ha akarom” – exkluzív interjút adott a Fókusznak Robbie Williams

Hubai AntalHubai Antal

2022. szeptember 13. 21:24

Az utóbbi 25 év minden elképzelését felülmúlta, ezért ha lenne három kívánsága, akkor sem élne vele. Úgy érzi, szerencsés, mert mindent megkapott az élettől, semmit nem bánt meg, és utólag sem változtatna semmin, talán csak más életszakaszokban adná ki a dalait – mondta Robbie Williams a Fókusznak. A popikon beszélt arról is, hogy milyen érzés volt a koronavírus-járvány miatt hónapokat összezárva tölteni a családjával, és kiket tekint példaképnek a zenei életben.

1997-ben, 25 éve jelent meg Robbie Williams szólókarrierjének első lemeze, miután kilépett a Take Thatből. A brit énekes a különleges évfordulóra most karrierje legfontosabb dalait átdolgozta, és egy szimfonikus zenekar kísérte őt. A Fókusznak pedig exkluzív interjút adott a popikon. 

Bár a brit énekes 1995 júniusában hagyta ott a Take Thatet, alkohol- és drogproblémái, valamint az elvonó miatt csak 1997 áprilisában jelent meg első lemeze. Ekkor ismerkedett meg Guy Chambersszel, aki dalszövegíróként és producerként közreműködött Robbie legismertebb slágereinél és első öt lemezénél. Az ő ötlete volt most is a dalok átdolgozása. 

Robbie kedvenc áthangszerelt dala a No regrets lett, azt mondja, azért, mert kicsit olyan lett, mint egy James Bond-film főcímdala.

A pop fenegyerekét arról is kérdezte a Fókusz, hogy mit kívánna, ha lenne három kívánsága. A sztár meglehetősen bölcs választ adott erre.

Kapzsiság lenne, ha lenne három kívánságom. Minden, ami velem történt az elmúlt 25 évben, túlszárnyalta minden képzeletemet. Ha lenne három kívánságom, nem élnék vele, mert már így is rendkívül szerencsés voltam az életemben. Ha valamin mégis változtathatnék, akkor az az lenne, hogy máshogy adnám ki a dalaimat, más életszakaszban. Most már,  felnőtt fejjel tudom, hogy milyen dalokra van szükségem a repertoárból, hogy felejthetetlen előadó legyek. Ezt leszámítva semmin nem változtatnék.

Robbie úgy érzi, az új előadók, Harry Styles, Ed Sheeran vagyTaylor Swift  szépen lassan átveszik a helyét, ő mégis bizakodóan tekint a jövőre. 

„20 év múlva is ott lehetek a színpadon. Ha akarom” – exkluzív interjút adott a Fókusznak Robbie Williams
Fotó: RTL / Fókusz

Ott van például Tom Jones vagy Rod Stewart, akik még mindig ott vannak a színpadon, és még mindig ambiciózusak, és meghatározzák a zenei életet. Ez számomra is biztató üzenet, hogy ha akarom, 20 év múlva is ott lehetek a színpadon. Ha akarom. 

#Fókusz#Videó#robbie williams#interjú#rtl

Címlapról ajánljuk