Fókusz

X-Faktoros szereplése óta nem nagyon mert kimenni az utcára Helfy Alexa, a magyar Elvis pedig lovakkal foglalkozna

Hubai AntalHubai Antal

2022. szeptember 8. 20:35

Több éves színpadi jelenlét ellenére visszahúzódónak tartja magát Helfy Alexa, akinek az X-Faktoros szereplés adott önbizalmat. Sokáig ingázott az Egyesült Államok és Magyarország között. Kint magyar éttermük volt, idehaza pedig amerikai. A Csinibabával berobbanó Kiss Kevin családja szerény körülmények között él. A mentorok által csak magyar Elvisként emlegetett versenyző egy plátói szerelemnek köszönheti első dalait. Rajong az állatokért, ezért is lett belőle lovász, és később is szeretne lovakkal foglalkozni. 

Kiss Kevin egy szál gitárral és fergeteges előadással, Helfy Alexa pedig elementáris erővel, óriási hanggal jutott tovább. Az X-Faktor első kiválasztottjait otthonukban látogattuk meg.

„Nagyon hiányzik Florida, főként az hiányzik, hogy ott mindig közel laktunk a tengerparthoz, mindig a tenger hangjára kelni” – ezt mondta Helfy Alexa a Fókusz stábjának, akik esztergomi otthonában látogatták meg.

Alexa hatéves koráig az Egyesült Államokban élt, onnantól kezdve családjával ingáztak a két kontinens között. Félig év itthon, fél évig Floridában lakott. Gulyás bisztró néven magyaros ételeket készítettek a helyieknek az Egyesült Államokban, hazaköltözésük óta pedig az esztergomiak kóstolhatják az amerikai ízeket. Nagybátyja és édesanyja a konyhában dolgozik, édesapja vezeti az éttermet, Alexa pedig koktélokat kever vagy éppen felszolgál.

Új hír
Helfy Alexa az X-Faktor műsorban

Az X-Faktorra már évek óta készült, nagy példaképe a 2019-es évad második helyezettje, Vanek Andor.

Én az Andorral egy iskolába jártam, középiskolába és úgy volt, hogy együtt jelentkezünk az X-Faktorba, de én végül úgy döntöttem, hogy nem szeretnék.

– mondta Alexa. Hét és fél évig járt egy esztergomi egyesületbe, ahol sok koncertjük és féllépésük volt, de pár színdarabban is játszott. Több éves színpadi jelenlét ellenére visszahúzódónak tartja magát. 

X-Faktoros szereplése óta nem nagyon mert kimenni az utcára. 

Húgát viszont sokan megállították a boltban és az utcán is, az egyik helyi iskolában az énekórán pedig levetítették Alexa fellépését.

Volt pánikbeteg és depressziós, ezért az iskolát sem tudta csinálni, átment levelező tagozatra. Több meghallgatást is lemondott, az utolsót is le akarta, de a szülei rábeszélték a folytatásra. A válogatón elért hatalmas siker önbizalmat adott neki. Úgy érezte, mintha az X-Faktor színpadán otthon lenne, ami nem is csoda, hiszen a közönség ujjongott, Gáspár Laci az asztalt csapkodta, majd mind a négy mentor állva ünnepelte Helfy Alexát.

Nagyon örülnék, hogy ha Lacihoz kerülnék, mert ő egy olyan mentor, aki nekem nagyon sokat tudna segíteni, mert nagyon szeretem a stílust, amiben énekel.

– mondta Alexa, akinek a produkcióját, és a mentorok reakcióját az alábbi videóban nézheti meg.

A magyar Elvis Presley, aki lovakkal akar foglalkozni

Minden idők egyik legnagyobb karakterének nevezték a mentorok Kiss Kevint, aki egy szál gitárral és virtuóz előadásmódjával négy igennel jutott tovább a Táborba. A mentorok még a produkció után is azt hitték, hogy Kevin csak megviccelte őket az előadásmódjával.

Új hír
Kiss Kevin az X-Faktor színpadán

A fiú és családja szerény körülmények között el Jászberényben. 12 éves korában kezdte el a nagypapája gitározni tanítani. Először a rap műfajában próbálkozott, még egy online tehetségkutatón is elindult. Később jött rá, hogy énekelni is jól tud, ekkor kezdett el dalokat írni.

15 évesen leültem egy este a konyhában és leírtam két sort jegyzetnek, aztán minden nap leírtam két sort, így lett a két sorból négy, aztán öt és először verseket írtam, aztán átformáltam dalszöveggé.

– mondta Kevinek, akinek az első dalait egy plátói szerelem ihlette, a Csinibabát viszont már a barátnőjének írta, akivel másfél éve vannak együtt. A válogató előtt egy hónappal fejezte be tanulmányait Gyomaendrődön. Lovász lett.

Nagyon szeretem a lovakat, nem tudom valamit látok benne, és szeretek is velük együtt dolgozni.

– lelkendezett Kevin. Egyik nagy álma, hogy egyszer legyen egy saját lova, amelyet minden nap gondozhat. Kérdés, hogy mellette marad-e ideje a zenélésre. Annyi már biztos, hogy a Youtubra szeptember 3-án feltöltött videóklipjét már több mint 200 ezren látták. A fiú produkcióját, és hogy mit reagáltak rá a mentorok, az alábbi videóban nézheti meg.


A Kiss Kevinnel készült interjút pedig hosszabban is megnézhetik az alábbi videóban, ahol arról is beszélt, hogy előbb letette a lovász vizsgáját, ami jól sikerült, aztán úgy gondolta megpróbálja az X-Faktort.

#Fókusz#Videó#X-Faktor#kiss kevin#helfy alexa

Címlapról ajánljuk