Fókusz

„Nem felkerülni nehéz, hanem ott maradni” – üzente Fördős Zé a legértékesebb celebek listájára először felkerülő Rácz Jenőnek

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2022. július 27. 20:56

A Forbes magazin 2022-ben is nekilátott, hogy osztályozza a magyar celebvilág krémjét, a legjobb 20 között több RTL-es híresség is felbukkan. Fördős Zé a legkedveltebb, Rácz Jenő pedig először került fel a listára.

„Nem akármilyen nap ez a mai, és ezt már akkor éreztem, amikor jöttem befelé reggel dolgozni. A pék mintha kicsit aranyosabban mosolygott rám, mint szokott, amikor átadta a kakaóscsigámat, valahogy olyan előzékenyebbek voltak velem az autóstársaim, a kollégáim is olyan szépen mosolyogtak – mondom mi van itt, mi történt? És kiderült, hogy ja, semmi, csak rákerültem megint a legértékesebb magyar celebek listájára” – kezdte a Fókusznak Fördős Zé, aki a műsor kezdete óta a Konyhafőnök egyik zsűritagja, és most a legkedveltebb hazai híresség lett a Forbes listája szerint.

Az idei módszertanban a sztárok márkaegészségét is figyelték, ami a róluk szóló tartalmak pozitív-negatív arányát jelenti, Fördős Zé pedig ebben kiemelkedően teljesített. 

Barátja és séftársa, Rácz Jenő, idén először került fel a listára, és meg is fogalmazott számára egy baráti jó tanácsot.

Ne feledkezzünk meg még egy fontos dologról. Oké, hogy ott vagyok a listán, és a kilencedik vagyok, de hát ott van Rácz Jenő barátunk is. Akit évek óta várok és egyébként titokban reménykedtem, hogy egyszer ez összejön. Innen üzenem, hogy gratulálok neked is. És csak egy baráti jó tanács: egy ilyen listára nem felkerülni nehéz, hanem ott maradni 

– fogalmazott videóüzenetében.  

Új belépő Rácz Jenő, az elmúlt egy év legsikeresebb gasztro-szakembere. A Konyhafőnök Michelin-csillagos séfje szinte szárnyal. A műsorban talált rá a szerelem, és idén áprilisban megszületett kislánya, Kamilla. A Dining Guide-on pedig a gasztro színháznak jellemzett vendéglátó helyét az év éttermének választották.

„Nem felkerülni nehéz, hanem ott maradni” – üzente Fördős Zé a legértékesebb celebek listájára először felkerülő Rácz Jenőnek
 

A lista összeállításakor nagyjából 150 hazai híresség elmúlt egy éves sajtómegjelenéseit és online jelenlétét vizsgálták, és ez alapján szűkítették le 35 főre. Őket már részletekbe menően, hat kategória szerint elemezték.

„Itt mérjük a sztárok általános ismertségét, láthatóságát, kedveltségét, hitelességét, pénzteremtő képességét és online elérését is” – ismertette a részleteket a Knittel Martin, a Forbes újágírója.

Új módszertan miatt átrendeződött át az élmezőny

Ezek átlaga adja az úgynevezett Forbes celebindexet, ami egy-egy szereplő énmárkájának értékét mutatja. A részletes elemzés és az új módszertan alaposan átrendezte a toplistát. 

„Nem felkerülni nehéz, hanem ott maradni” – üzente Fördős Zé a legértékesebb celebek listájára először felkerülő Rácz Jenőnek
 

Schobert Norbi az ismertsége, az online elérése és sajtómegjelenése alapján dobogós is lehetne, de a kutatás szerint a legmegosztóbb celebek egyike, miután kijelentéseivel gyakran kelt felháborodást.

Míg Norbi a 18., addig Rubint Réka a 8. helyre került a listán. És bár kedveltsége kevés pontszámot hozott, ismertségével és online jelenlétével kevesen tudják felvenni a versenyt.

„Idén sokkal jobban koncentrálunk arra, hogy a számosítható tényezőket beépítsük a módszertanunkba. A márkaértéket számoló nemzetközi legjobb gyakorlatok, illetve a többi Forbes lista módszertanának alapján láttuk ennek a szükségességét főként. És emiatt az új módszertan miatt rendeződött át igazából szinte teljesen az élmezőnyünk” – mondta a Fókusznak a Forbes újságírója.

A top 20-ban helyet kapott még mások mellett Csobot Adél, D. Tóth Kriszta, Szabó Zsófi, Palvin Barbi, Liptai Claudia, Hosszú Katinka és Istenes Bence is. A dobogó harmadik fokán most először Rúzsa Magdi szerepel.

Sebestyén Balázs szerint az önazonosság is számít

A lista élén szoros volt a verseny, végül a Való Világ egykori játékosa, Majka egy hajszállal előzte meg a tavalyi győztest, Sebestyén Balázst.

„Nem felkerülni nehéz, hanem ott maradni” – üzente Fördős Zé a legértékesebb celebek listájára először felkerülő Rácz Jenőnek
 

„Minden évben felkeveredek, voltam első helyen, voltam harmadik, voltam negyedik, második, most újra második, úgyhogy sikerül azért az élmezőnyben maradnom” – értékelte a helyezést Sebestyén Balázs a Fókusznak.

Szerinte ha nem lenne a tévé vagy a rádió, nem tudna ilyen jó helyen végezni. Fontosnak tartja, hogy önazonos maradjon, hogy amit mond, azt valójában úgy is gondolja.

Lehet, hogy megosztó, de akkor is önazonosan kimondod, amit gondolsz bizonyos dolgokról és bátran bele mersz állni. Akár közéleti dolgokba, akár bulvárjelenségekbe. Azt hiszem, nekem semmilyen meghasonulás nincs ebben a fajta jelenlétben, amit úgy hívnak, hogy Balázs jelenlét. Önmagamat adom, nem kell nekem semmilyen pózt felvennem. Ez is számít, azt hiszem 

– fogalmazott a médiaszemélyiség.

#Fókusz#Bulvár#fördős zé#forbes#rácz jenő#lista#sebestyén balázs#celebek#schobert norbi#rubint réka#hírességek#népszerűség#megosztó#Videó

Címlapról ajánljuk