Fókusz

„Még mindig itt van velünk, nem tudott elmenni a lelke” – Berki Mazsi könnyek között mesélt férje halálának feldolgozásáról

Marenec FruzsinaMarenec Fruzsina

2022. július 27. 19:39

Nem tudja, hogy valaha túl lehet-e lépni azon, ha az ember elveszíti a társát.

Berki Krisztián halála óta először vállalt televíziós szereplést az egykori  futballvezér és celeb felesége, Berki Mazsi szerdán a Reggeliben. Azután a Fókusz stábja készített interjút a gyászoló özveggyel.

Az ember persze elveszíti a nagyszüleit, elveszít családtagokat, barátokat. De amikor a elveszíti a társát vagy azt, aki a másik fele volt, akkor az egy feldolgozhatatlan állapot, folyamat, és nem tudom, hogy az ember valaha túl tud-e lépni, túl tud-e jutni 

– mondta könnyeivel küszködve Berki Mazsi.

Tisztában van vele, hogy a gyásznak öt fázisa van, azt mondja, egy napon belül még mindig mind az öt jelentkezik nála. Sokat álmodik Krisztiánról, folyamatosan érzi a jelenlétét.

Még mindig itt van velünk, nem tudott elmenni a lelke. Ezt tudom és érzem

– fogalmazott. Berki Mazsi azt mesélte, Emma kislánya nagyon érdekes, meg eleve „azt mondják, hogy a gyerekeknek nyitva van a harmadik szemük”.

„Volt egy mélypontom nem olyan régen. Szoktam Krisztiánhoz beszélni, megkérdezem tőle, hogy itt van-e velünk. Emma ült a babakocsijában, rám nézett és visszaintegetett. Amikor nagyon egyedül érzem magunkat, amikor ketten vagyunk otthon, meg szoktam kérdezni Emmát, hogy hol van apa, vagy hogy itt van-e apa velünk” – avatott be Berki Mazsi, aki néha azt is megfigyeli a kislányán, hogy nem természetes pózban néz fel egy pontra.

Úgy érzi, sok erőt merít abból, hogy érzi elhunyt férje jelenlétét, de tudja, hogy el kell őt engednie, még ha nehéz is. Hullámokban tör rá Krisztián hiánya, vannak jobb és rosszabb napok.

„A telefonomban is benne van, pont valamelyik nap azon gondolkodtam, hogy írok neki egy sms-t. De nem írtam. Elkezdtem naplót írni, nap mint nap az érzéseimet leírom, hogy mi van bennem. Nagyon sok minden váltakozik, a düh, a mi lett volna, ha még beszélhetnék vele… Az utolsó beszélgetésünk egy nagyon jó beszélgetés volt és egy véletlen műve, hogy nem otthon volt éppen csütörtök este. Viszont azt gondolom, hogy ő is így akarta. Mert nem tudom mi lett volna, ha csütörtök este otthon van, hogy én azt hogy dolgozom fel…” – fogalmazott.  

Új barátok segítettek neki Balin, kiegyensúlyozottabb lett 

Berki Mazsi nem sokkal a temetés után, június végén, követői legnagyobb meglepetésére, egy Youtube-videóban tárulkozott ki először. Sokat töprengett rajta, van-e értelme újra vlogolásba kezdenie, de akkor úgy érezte, ettől könnyebb lesz a lelke. Balira utazott kislányával, ahol egy spirituális utazáson vett részt. Úgy érezte, hogy ott a helye, egy olyan tábor volt, ahová Krisztián is el szeretett volna menni.

Úgy érzi, letisztultak benne az érzések, és sokat segítettek neki azok az új barátok, akik Balin vették őt körbe. Választ kapott számos kérdésére, és kiegyensúlyozottabb lett, mint az utazás előtt volt. De a férje iránt érzett szerelmet és az űrt, amit halála hagyott, még a spirituális gondolkodás sem enyhítheti. Ahhoz még időre van szüksége.

Azt gondolom, hogy minden okkal történik, okkal kapunk mindent. Sőt. Azt szokták mondani, hogy okkal kapja minden ember azt a terhet, amit el tud viselni, de azért néha megkérdezem, hogy miért kaptam ezt…

– vetette fel szomorúan Berki Mazsi.

#Fókusz#Bulvár#berki mazsi#berki krisztián#gyász#özvegy#haláleset#anyuka#Videó

Címlapról ajánljuk