Fókusz

Áll a bál a mulatós sláger miatt: Lagzi Lajcsi több tízmilliót követel MC Hawertól

Forgó ViktorForgó Viktor

2022. július 5. 19:00

Galambos Lajos és MC Hawer között áll a bál, Lajcsi több tízmilliót követel tőle, mert szerinte nem jelölte meg szerzőként őt egy régi mulatós slágerénél, pedig járna neki a jogdíj. A másik mulatós sztár viszont azt mondja, tőle ne várjon semmit, nincs ennyi pénze.

A 2000-es évek egyik nagy mulatós slágere a „Mikor a vodka fejembe száll”, az elmúlt 20 évben rengeteg falunapon és bálban csendült fel, most viszont épp emiatt a nóta miatt áll a bál. A szerzői ugyanis állítólag egyetlen forintot sem kaptak utána. A dal szövegét elvileg Galambos Lajos, zenéjét pedig Hoffman Sándor jegyzi, a pénz azonban Lajcsi szerint mégsem az ő zsebükbe vándorolt, hanem olyanokéba, akik jogtalanul jelentették le a dalt. Lajcsi szerint ilyen például MC Hawer is. 

Lajcsi azt mondja, bizonyítéka van arról, hogy ő a dal szerzője. A Fókusznak elküldött 2001-es dokumentumon jól látszik a „Mikor a vodka a fejembe száll” szerzői, Hoffmann Sándor és Galambos Lajos. MC Hawer azonban a zeneszoveg.hu oldalra hivatkozik, melyet állítása szerint az Artisjus félhivatalosan elfogad, mint adatbázist. 

Ráadásl a mulatós sztár azt mondja, nem tudná kifizetni azt az összeget, amit Lajcsi követel tőle.

„Ha Galambos úrnak igénye merülne fel, hogy én 10-20-30 milliókat kifizessek, akkor sajnos el kell felejtse, mert se pénzem, se vagyonom, jelen pillanatban is egy albérletben élek, vidám vagyok, talán most már boldog is, de pénzem az most sincs továbbra sem, legalábbis ennyi pénzben soha nem gondolkoztam.”

 – tette hozzá MC Hawer.

#Fókusz#jogdíj#mulatós#lagzi lajcsi#galambos lajos#mc hawer#rtl

Címlapról ajánljuk