Fókusz

Segíteni akart neki - ezt mondta az utolsó szó jogán B. László, akit Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolnak

Czakó JózsefCzakó József

2022. július 1. 19:22

Magyarország legrejtélyesebb halálesete még mindig nem oldódott meg. A hatóságok évek óta keresik Novozánszki Fanni holttestét, sikertelenül. A nő meggyilkolásával B. Lászlót vádolják, aki az utolsó szó jogán a pénteki tárgyaláson két órán keresztül taglalta, hogy mi történt.

Nem ölte meg, nem is bántotta. Sőt, segíteni akart neki - ezt mondta pénteken az utolsó szó jogán B. László, aki elmondása szerint csak segíteni akart a bedrogozott Novozánszki Fannin.

A probléma csak az, hogy a vádirat és az ő története egyáltalán nem hasonlít. A sértetti oldal képviselője szerint a vádlott rekordhosszúságú beszédet tartott az utolsó szó jogán.

Az ügyben közreműködő FBI nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a holttestet, a Dunaújvárossal szemközti lévő egykori kompkikötőnél dobhatták Dunába. A vádlott a pénteki tárgyaláson hosszasan bizonygatta, hogy nem járt a kompkikötőben, nem szállította a csomagtartóban Fanni holttestét, így nem is volt mit eltüntetnie. 

B. László fenntartja, hogy neki csak abban volt szerepe, hogy Fannit átadta a problémamegoldóknak, ezért arányos büntetést kért magára. A legfőbb bizonyíték, a holttest lenne, ami továbbra sincs meg. Ítéletet Július 13-án hirdet a bíróság. 

 

#Fókusz#novozánszki fanni#b. lászló#Baleset-bűnügy#tárgyalás

Címlapról ajánljuk