Fókusz

Az X-Faktor új mentora a magyar zeneipart is meghódítaná – így telik Herceg Erika egy napja

Hubai AntalHubai Antal

2022. június 16. 17:49

Herceg Erika, az X-Faktor új mentora bepillantást engedett egy napjába: megmutatta, hogyan készül első, részben magyar nyelvű dala, elkísértük őt egy podcast-felvételre és jógázni is, valamint azt is elárulta, hogy miért pont ByeAlex a kedvenc magyar előadója és miért nézi reggel hétig az X-Faktort. 

Herceg Erika szombattól nem csak az X-Faktorban kezdi el a munkát. Az énekesnő már stúdióba is vonult, hogy élete első, részben magyar nyelvű dalát elkészítse.

Herceg Erika szerint dala a szerelemről, a vonzalomról, a szexualitásról és a vágyakozásról szól. Olyanokról, amiket ő is érez most, hiszen a párja messze van tőle, mert külföldön dolgozik. Azt is elárulta a Fókusz stábjának, hogy miért magyarul énekel új dalában. 

Nagyon régóta szerettem volna már énekelni magyarul (…) Egy új stílust, egy új Erikát, egy divatos friss hangzásban magyar és angol nyelven. 

– mesélte a Fókusznak, hozzátéve, hogy kárpátaljai magyarként 24 éves koráig csak magyar zenéket és előadókat hallgatott. Később, amikor Oroszországba költözött VIA GRA nevű együttese miatt, elszakadt a magyar zenétől egészen idén januárig, amikor az énekesnő Budapestre költözött az X-Faktor miatt. Kedvenc magyar előadója ByeAlex, aki most a mentortársa is lett.

A feladatát nagyon komolyan veszi, mert semmiről sem szeretne lemaradni, ezért szinte már visszanézte az X-Faktor összes évadát:

Folyamatosan minden nap azzal vagyok elfoglalva, hogy szabadidőmben és éjszakánként, tegnapelőtt reggel hétig néztem az X-Faktort, a tavalyi évadot és nagyon érdekes, de azért néztem addig, mert nagyon érdekes, nagyon érdekel

– mesélte.

Herceg Erika élete egy évvel ezelőtt azonban nem a csillogásról, az éneklésről és a fellépésekről szólt. 2020 tavaszán ő is koronavírusos lett, és eleinte úgy gondolta, hogy őt nem dönti majd le a betegség a lábáról. Tévedett.

Olyan rosszul voltam, így még az eleinte meg vagyok fázva, koronavírusos lettem én is, pozitív lett a teszt satöbbi, és próbálkoztunk gyógyszeres kezelésekkel. 10 napig nem segített semmit

– mesélte a fiatal énekesnő, akinek egy hónap alatt sem javult az állapota. Nehezen tudott levegőt venni, és a vizsgálatok azt mutatták, hogy csak 70 százalékosan működik a tüdeje, így infúzióra kötötték. A szervezete legyengült, a hormonkezelésektől tíz kilót hízott és bár néhány hét alatt végül legyőzte a vírust, hónapokig tartott az utókezelés.

Én nem depressziós voltam, hanem ilyen nincsen cél. Tehát nekem először az életemben volt ez a korszak egy fél év, hogy hát mondom lesz, ami lesz, nem érdekel semmi. 

– mondta, ezért hiába kereste meg tavaly is a műsor senior kreatív producere, betegsége miatt nem tudta elvállalni, hogy mentor legyen.

Szombat reggeltől az X-Faktor stúdiójában kezdődik Herceg Erika életének új fejezete. Indul a válogatás, ami valószínűleg minden idők legizgalmasabb időszaka lesz nemcsak Erika, hanem a többi mentor számára is, mivel idén már ők válogathatják össze a csapatukat, akikkel majd az élő showban dolgozni akarnak.

#Fókusz#X-Faktor#herceg erika#mentor#magánélet#Karrier#dalszerzés

Címlapról ajánljuk