Fókusz

Láthatáson voltak apjuknál a tinédzser lányok, mikor brutálisan végzett velük

Maár LauraMaár Laura

2022. május 30. 19:15

A 14 éves Tímeának és a 16 éves Júliának vasárnap este kellett volna az édesanyjukhoz hazaérniük, a nő azonban már többé nem látta a lányait: az apjuk szombat éjszaka feltehetően elkábította, majd megölte őket.

A két lány láthatáson volt az apjuknál, amikor a tragédia történt. A férfi a kegyetlen gyilkosság után betömte az ajtón a lyukakat, bezárta a bejáratot, autóba ült és Heves megyébe ment. A Vámosgyörkhöz közeli Adácson egy mezőn kiszállt a kocsijából és véget akart vetni az életének, egy tehervonat oldalának futott. De túlélte, a vonat a lábát vágta le. Napokig nem tudták beazonosítani, iratok ugyanis nem voltak nála.

A lányokat az anyjuk vasárnap este kezdte el kétségbeesve keresni, miután nem mentek haza az apjuktól. Az aggódó édesanya egyből a legrosszabbra gondolt, így amikor megtudta, hogy a lányok iskolában sem voltak hétfőn, azonnal a rendőrséghez fordult. A rendőrök ekkor ugyan kimentek a férfi lakásához az aszódi társasházba, de hiába kopogtak az ajtón, senki nem nyitott ajtót. Az anya még az ügyészségen is panaszt tett a rendőrség hanyagsága miatt, a lányai eltűnésének harmadik napján pedig végső elkeseredésében a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene alapítványhoz fordult. Attól rettegett, hogy volt férje elrabolta és fogva tartja a lányait.

Kiderült, hogy a lányok rettegtek apjuktól. Az idősebb lány, a 16 éves Júlia épp azért ment el húgával az apjához, hogy megvédje őt az agresszív férfitól.

Hiába állt védelem alatt a lány, jogilag ez nem jelenti azt, hogy apjához nem kell mennie láthatásra. A lányok édesanyja összeomlott a tragédia után. Nem érintkezik senkivel, teljesen bezárkózott.

A gyászoló édesanyát rengetegen támadás éri a közösségi oldalakon, leginkább azért, hogy miért engedte a lányait a volt férjéhez, ha tudta, hogy a férfi agresszív. Csakhogy 

ha egy láthatást bármelyik fél akadályoz, pénzbüntetésre számíthat, sőt akár letöltendő börtönbüntetést is kérhet rá az ügyész.

#Fókusz#bűnügy#gyilkosság#baltával#megölte lányait#brutális#aszód

Címlapról ajánljuk