Fókusz

„A jó dalszerzéshez kell sok kávé, sok papír, strapabíró írógép és zongora, amiket lehet püfölni”

Fehér IstvánFehér István

2022. május 21. 20:00

Ritkán látott pillanat, együtt játszik a Presser-Dusán szerzőpáros. A dalszövegíró 77. születésnapi koncertjén a Müpában, amitől nem csak a nézők érzékenyültek el, de a zeneszerző is. Sztevanovity Dusán Zorán mellett az LGT-nek, Katona Klárinak és még sok más előadónak is írt szöveget. A legtöbbhöz Presser Gábor szerzett zenét. Közel 600 dalt jegyez, valamint A padlás című musicalt is.

Sztevanovity Dusán sosem vette komolyan a születésnapokat, még is nagyon örült neki, amikor két éve a 75. születésnapjára a Müpa megszervezte neki ezt a koncertet – amihez Presser verbuvált remek zenész csapatot és vendégművészeket. A pandémia miatt kétszer is elhalasztották.

Így a 75-ből végül 77 lett, így viszont duplán volt ok az ünneplésre, hiszen épp 45 évvel ezelőtt kezdtek el együtt dolgozni, mégpedig Zorán első önálló lemezén.

Dusán sokszínű és gazdag életművét állandó szerzőtársa, Presser Gáborra és zenész barátaival, valamint hat vendégelőadóval idézték meg. Zorán mellett fellépett – a szülés után – első alkalommal Rúzsa Magdi is.

#Fókusz#koncert#presser gábor#müpa#sztevanovity dusán

Címlapról ajánljuk