Fókusz

Új csillag született a magyar dartsban

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. május 18. 19:45

A levegőben repülő nyilak ura: Torghelle Sanyi. A korábbi válogatott labdarúgó a darts világsztárjait is lenyűgözte a kedd esti gálameccsen, és parádés teljesítménnyel nyerte meg van Barnevelddel kiegészülve a páros viadalt.

A darts legjobb játékosai érkeztek Budapestre, köztük a már visszavonult legenda, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor. Olyan fontos alakja ő a sportágnak, mint a kosárlabdában Michael Jordan vagy a fociban Maradona. Pedig karrierje kezdetén még kis angol kocsmákban, néhány fontért dobálta a nyilakat.

Gerwyn Price, alias Iceman azon ritka dartsjátékosok egyike, aki látványos izmokkal büszkélkedhet. A 2021-es év világbajnoka kiváló fizikumát annak köszönheti, hogy korábban profi rögbijátékos volt. Az ő párja a tábla előtt Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó volt, aki régóta a darts szerelmese.

 Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó


A legjobb női dartsos, Fallon Sherrock is bemutatkozott a magyar közönségnek. Az angol hölgy az elmúlt években kivívta magának a jogot, hogy a férfiak uralta mezőnyben már egyenrangú ellenfélként tekintsenek rá.

A gálaestet végül Taylor korábbi nagy riválisa, a holland Raymond van Barneveld nyerte, aki 2019-ben kis időre visszavonult, de annyira hiányzott neki a dartsközönség szeretete, hogy tavaly visszatért, és ezt most a magyar rajongók láttán sem bánta meg.

Szeptemberben visszatérnek Budapestre a darts legjobbjai, hogy a bajnokság hivatalos európai állomásaként már komoly téttel bíró, pénzdíjas versenyt tartsanak. Fergeteges hangulatból és 180-as dobásokból biztos, hogy akkor sem lesz hiány.

#Fókusz#Sport#darts#kiss gergely#gianni annoni#raymond van barneveld

Címlapról ajánljuk