Fókusz

Újabb rekord: Popey most egy Boeing 747-est húzott el foggal

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2022. január 28. 18:05

Sinka Zsolt, becenevén Popey, a fogával húzott el egy 172 tonnás Boeing 747-es gépet. A sportember két évet várt erre a rekordra. Az eredetileg 2020-ra tervezett kísérletet a pandémia miatt kellett halasztani. Az új dátumot először 2021. december 2-ára tűzték ki, majd kétszer is eltolták, mert nem érkezett meg a megfelelő engedély a rekordkísérletnek helyet adó dubaji reptértől. Végül most január 25-én sikerült a kísérlet, ezzel pedig Zsolt felállította 3. Guinness rekordját. 

Nem sok minden van, amit eddig ne húzott volna el – meséli Sinka Zsolt. A Fókuszban többször számoltunk már be emberfeletti teljesítményéről. Bemutattuk, amikor három méregdrága luxusautót húzott egy el dubaji kiállítóteremben. A súlyuk összesen 32180 kiló volt, amit könnyedén húzott magával néhány méteren keresztül.

Ott voltunk akkor is, amikor egy teherszállító repülőt kapott a fogai közé, de ő volt a világon az első, akinek egy 20 tonnás busz se kottyant meg. De húzott ő már el egy 88 tonnás mozdonyt is. És a 10 autóból álló konvojról még nem is beszéltünk. 

A mostani rekord hitelesítése nem volt olcsó mulatság, de megérte. Zsoltnak 65 ezer dirhamjába, átszámítva 4 és millió forintjába került, hogy hivatalossá tegyék elképesztő eredményét. 

#Fókusz#popey#sinka zsolt#repülő#rtl#rekord

Címlapról ajánljuk