fókusz

Hónapok óta az autójában húzza meg magát egy nyugdíjas férfi Vecsésen

Kilyén TamásKilyén Tamás

2022. január 21. 18:30

Hónapok óta az autójában él és egy szupermarket parkolójában húzza meg magát egy nyugdíjas férfi Vecsésen. Józsi bácsi tavaly nyáron került az utcára, azóta a kocsija az otthona. Egy 25 éves lány sietett most a segítségére és reméli, hogy hamarosan otthont találnak a bajban lévő férfinek. 

A 78 éves Kocsis József azt meséli, hogy korábban hentesként dolgozott, húsfeldolgozója volt Gyálon, de az általa jogtalannak vélt hatósági büntetések teljesen tönkretették és elvesztette minden vagyonát. Néhány évig még alkalmi munkákból élt és albérletben lakott, amit gyerekei fizettek, de ezt már nem tudták tovább finanszírozni, így őt a lakás tulajdonosa az utcára tette. 

Hajléktalanszállóra nem szeretne menni, fél, hogy ott meglopják. Így az estéket általában egy közeli mellékutcában tölti  háromajtós kisautójában. A hátsó ülés az ágya és egész éjszaka járó motor mellett alszik, hogy ne fagyjon meg. 

Józsi bácsi a szupermarket parkolójában találkozott néhány napja Gaál Barbival. A fiatal lány segít most neki adományokat gyűjteni és bízik benne, hogy az idős úr hamarosan újra otthonra lelhet. 

Ha szeretne segíteni Józsi bácsinak, írjon erre az e-mail címre: segitsegjozsibacsinak@gmail.com 

#fókusz#hajléktalan#vecsés#autójában él#rtl#kocsis józsef

Címlapról ajánljuk