Fókusz

Visszatért a csúcsfutball - teljes fordulót rendeztek a Bundesligában

rtl.hurtl.hu

2020. május 21. 17:01

A hétvégén kéthónapos kényszerszünet után visszatért a csúcsfutball, teljes fordulót rendeztek a Bundesligában. Sporttörténelmi eseménysor volt, ilyet még nem látott a világ.

Így néz ki egy hamisítatlan szurkolás “békeidőben”


és így, a koronavírus járvány után:

 

A hétvégén kéthónapos kényszerszünet után visszatért a csúcsfutball, teljes fordulót rendeztek a Bundesligában. Sporttörténelmi eseménysor volt, ilyet még nem látott a világ.
A Lipcse és a Freiburg meccsén két magyar játékos is a pályán volt, Sallai Roland a vendégeknél, és Gulácsi Péter a hazaiak kapujában. A válogatott hálóőre két hete ünnepelte 30. születésnapját, egyfajta ajándék volt a számára, hogy ismét tétmeccsen játszhatott. Ilyen mérkőzésen azonban még sosem futballozott.

 

Korábban is voltak már zárt kapus mérkőzések, ez igaz, de a játékosok viselkedése akkor maradt a régi. Most viszont egészen speciális gólörömöket lehetett látni – a társadalmi távolságtartás jegyében. Ahelyett, hogy egymás nyakába ugranának a játékosok, boka- és könyökpacsival ünneplik a gólokat.

 

Az üres lelátók lehangoló látványát számtalan megoldással próbálják meg oldani világszerte ott, ahol már vannak sportközvetítések. Robotdobosokkal, óriás kijelzőn bejelentkező szurkolókkal és próbababákkal is pótolták már a hiányzó nézősereget, több-kevesebb sikerrel.



Németországban, egészen pontosan Mönchengladbachban, hétvégén 6500 papírból készült szurkoló és egy kutya helyettesíti majd a közönséget.


Papírfigurákkal és szurkolói fotókkal készül a bajnoki nyitányra itthon a Ferencváros labdarúgó csapata is.

A magyarok az utolsók között hagyták abba a mérkőzéseket, és az elsők között folytatják a bajnokságot. Még rajtunk is túltettek a fehéroroszok, akik a legzordabb időben is megtartották a meccseiket, ekkor már tényleg az egész világ őket figyelte. Az, hogy melyik klub hogyan oldja meg a jelenlegi helyzetet, külön pikantériát kölcsönöz a meccseknek. Hogy mikor lesz a foci újra régi, azt senki sem tudja.

 

 

A topfoci, azaz a Bundesliga pénteken egy hamisítatlan városi rangadóval folytatódik a Sport TV-n, a berlini Hertha az Uniont fogadja. Kíváncsian várjuk, milyen kreatív megoldásokkal él majd Dárdai Pál egykori csapata, és a többi német futballklub.

#Fókusz#futball#bundesliga#sporttörténelem#koronavírus-járvány#gulácsi péter

Címlapról ajánljuk