Fókusz

Budapestre jött a veronai tragédia hős tornatanárának gyűjtő angol férfi

Hubai AntalHubai Antal

2017. február 10. 17:55

Megható pillanat a Szinyei Merse Pál Gimnázium emlékfalánál. Ez az úriember egyenesen Angliából érkezett, hogy emlékezzen a veronai buszbaleset áldozataira. És találkozzon Györggyel, a hős testnevelő tanárral, aki miközben a gyerekeinek már nem tudott segíteni, több diákot megmentett. Eközben szenvedett súlyos égési sérüléseket.

A brit jótevőt két hete láthattak már a Fókuszban. Az Index internetes portál írta meg először, hogy a Glouchesterben élő angol férfi gyűjtés kezdett el szervezni az interneten a testnevelő tanárnak. Charlie a BBC-n látta a riportot és rögtön gyűjtésbe kezdett. A férfit akkor még videótelefonon értük utol.

Két hete 1,7 millió forintnál tartott a gyűjtés, most már átléptek a 10 ezer fontot, azaz 3,7 millió forintot. Charlie akkor felvette a kapcsolatot a londoni magyar nagykövetséggel és megígérte, ha lehet, ellátogat Budapestre is.

 

 

Ma reggel megcsörrent a telefonunk, Charlie hívott minket, hogy megérkezett Budapestre. A következő napokban ellátogat a tornatanárhoz a kórházba, mi pedig felajánlottuk neki, hogy elvisszük az iskolába.

 

 

 

Az aulában találkozunk az iskola igazgatójával, aki nagyon örömmel üdvözli a férfit. Hálás neki, hogy eljött a gimnáziumba, egy képet ad ajándékba a testnevelő tanárról, majd a tanári előtti emlékfalhoz kíséri őt, ahol elhelyezheti a virágot és a gyertyát a falnál.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#veronai buszbaleset#rtl#testnevelő tanár

Címlapról ajánljuk