Fókusz

Donald John Trump az USA 45. elnöke

Kilyén TamásKilyén Tamás

2016. november 9. 16:40

Az Egyesült Államok negyvenötödik elnökének apai nagyapja egy német kisvárosból vándorolt ki Amerikába, hogy megvalósítsa álmát, aranyásó volt. Trump apja igazi két kezi melósból lett ingatlankereskedő, ezt a bizniszt virágoztatta fel a család legrosszabb gyereke, akinek tizenhárom éves korában iskolát is kellett váltania. A milliárdos Donald Trumpot felhőkarcolójáról, szépségversenyeiről és filmszerepeiről már mindenki ismerte Amerikában, amikor bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson.

 

 

Donald John Trump 1946-ban született New Yorkba. Német nagyapja, Fridrich aranyásásból szedte meg magát, apja, Fred egyszerű munkásból lett ingatlanmágnás. A szőke hajú, kékszemű srác balhés kamasz volt, ezért szülei katonai iskolába küldték, hogy fegyelmet tanuljon. Élsportoló vált belőle és a diákok vezetője lett. Közgazdász diplomája után apja ingatlancégét vette át. Ekkora kezdődött az a siker történet, ami most egészen az Egyesült Államok elnöki címéig repítette.

 

 

Az aprócska több mint 200 millió forintos kölcsönt hamar megtöbbszörözte és neve egybeforrt a luxuséval. Több tucat felhőkarcolója van a világ minden pontján. A Las Vegasban álló Trump Tower lakosztályaiban pl. 24 karátos arannyal vannak bevonva az ablakok. Amikor a 90-es években az ingatlanpiaci válság miatt csőd közelbe került, casinokat, golfklubokat, szépségversenyeket vásárolt. Egy saját vodka márkája van, de állítása szerint soha nem fogyaszt alkoholt és nem is dohányzik.
Vagyonát jelenleg 4 milliárd dollárra, azaz több mint 1000 milliárd forintra becsülik. Betegesen ragaszkodik a készpénzhez és állítása szerint soha életében nem használt még bankautomatát.

 

 

Soha nem töltött be még politikai tisztséget, a kampány idején hatalmas botrányokat kavart nyilatkozataival, ahol szinte mindenkit vérig sértett. A mexikóiakat erőszak tevő bűnözőknek nevezte, egy tévéműsor szünetében pedig azon viccelődött, hogy mivel ő híresség, ezért bármelyik nőt azonnal megkaphatja. Többen emeltek vádat ellene szexuális zaklatásért, köztük több pornószínésznő is.

3 különböző feleségtől 5 gyermeke született. 13 évvel ezelőtti felvételünkön, magángépén mosolyogva utazott együtt ex-és jelenlegi felesége. Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#donald trump#nyert

Címlapról ajánljuk