Fókusz

Exkluzív: a budapesti olimpia látványtervei

Hubai AntalHubai Antal

2016. október 12. 17:40

A Fókuszban láthatják először a 2024-es budapesti olimpia terveit. Ötven ember tervezte másfél éven át. Azt mondják, ha minden számításuk és elképzelésük megvalósul, ez lehet az elmúlt évtizedek legköltséghatékonyabb olimpiája. Csak egy példa a pénzügyi megoldásokra. A sportolók és edzőik utaztatását itt a fővárosban, nagyrészt a Dunán oldanák meg.

2017. szeptember 13-án egy győztes város neve hangzik csak el Peru fővárosában, Limában. Sokszor számoltunk be arról, hogy mennyire sokba kerül egy ilyen olimpiai pályázat. A tervek szerint nettó 15 milliárdba, eddig azonban nem igazán láthattuk, hogy mi és miért is kerül ennyibe. Most először a Fókusz járhatott abban az irodában, ahol a csapat több mint másfél éve dolgozik a terveken.  

Merthogy az olimpiai pályázat, amelyet le kell adni, szinte már olyan, mintha meg is szerveztük volna az ötkarikás játékokat. A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak ugyanis három részletben kell beadni a pályázatot, amelyben részletes látványterveket, közel 50 ezer szállodai szobáról és reklámfelületekről szóló szerződéseket, tömegközlekedés fejlesztéséről szóló részletes terveket kér mielőtt a végleges döntés megszületne. Múlt héten kellett a második szakaszt leadni.

A látványterveket itt nézhetik meg!

Mizsér Attila 1988-ban Szöulban lett olimpiai bajnok öttusában. Jelenleg ő a sportigazgatója a Budapest 2024-es olimpiai pályázatnak. A látványtervekről részleteket is elárult.

A teljes adást megnézhetik az RTL Moston!

#Fókusz#olimpia

Címlapról ajánljuk