Fókusz

Rossz lenne az összes horoszkóp?

török rékatörök réka

2016. október 6. 17:40

Aki eddig úgy tudta, hogy vízöntő, az mostantól inkább a bak jegy szülötteire vonatkozókat tanulmányozza? Újra fellángolt a vita, hogy miféle számítások alapján kerül valaki egy bizonyos csillagjegybe? Ami időszámításunk előtt háromezerrel még igaz volt a bolygók, a Nap és a Hold állására, az szakértők szerint ma már nem így van. Rossz lenne az összes horoszkóp? Már régóta hibásan készítik őket? Kellene egy tizenharmadik csillagjegy? Ez a téma még a szkeptikusokat is érdekelheti.

 

Mítoszok, jóslatok – létezik vagy nem? Állítólag már több száz éve rosszul készülnek a horoszkópok, sőt: nagyon sokan nem is ahhoz a csillagjegyhez tartoznak, amihez gondolják. Egy amerikai csillagász professzor már évekkel ezelőtt azt mondta: hibás a csillagjegyek kiosztása, ugyanis amikor meghatározták a jegyeket, még más pályán mozgott a Föld.

 

 

És valóban. Mostanra az állatövi jegyek és az eredetileg hozzájuk tartozó csillagképek eltávolodtak egymástól. Így most 24 foknyi az eltérés. 

Székelyhídi Ágnes szerint viszont nem szabad összekeverni a csillagászatot az asztrológiával, mivel a csillagászat a tényleges bolygóállásokat vizsgálja, míg az asztrológia egy szimbólumrendszerrel igyekszik feltárni a múlt-jelen-jövő történéseit. Ott nem számít annyira a bolygók jelenlegi állása.

A legújabb kutatások szerint van egy 13., újabb csillagkép is, a Kígyótartó, vagy más néven Ophiuchus. Ez a Skorpió és Nyilas között található.

 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#horoszkóp#asztrológia#csillagok#bolygók

Címlapról ajánljuk