Fókusz

Elsöprő sikert aratott a Shrek musical

Fehér IstvánFehér István

2016. május 31. 19:00

Shrek és barátainak kalandjaira vasárnap kétszer is megtelt a pesti Aréna, mindjárt megmutatjuk azt a hollywoodi filmekbe illő háromórás átalakulást, ahogy Feke Pál Shrekké változik.

Szinetár Dóra - Fionaként, Csonka András - Szamárként, Serbán Attila - Farquaad Nagyúrként és Tóth Gabi sárkányként lépett színpadra a látványos musical showban. Órákkal az előadás megkezdése előtt, helyére kerülnek a tucatnyi kellékek, amelyekkel két maszkmester gondoskodik a valóban élethű Shrek hatásról. Először egy csukja szerű alap kerül fel a színész fejére, a maszk alá két mikrofont is elhelyeznek. Majd a zöld darabokat egyesével precízen ragasztják rá Pali arcára.

 

 

Pali türelmesen, zenét hallgatva viseli, hogy órákig mozdulatlanul kell ülnie. A maszkos csapat vezetője, a nemzetközileg is elismert Pohárnok Iván, aki elárulta, hogy milyen speciális anyagból készül a Shrek fej. Az így elkészült anyag nagyon hasonlít az igazi bőrhöz, ami jól követi az arcmimika mozgását, ezzel segítve a színészi játékot.

A hétvégi bemutatót két éves előkészület előzte meg, az előadás rendezője szerint igazán jó kreatív csapattal dolgozhatott együtt, a színpadon és a kulisszák mögött is. Látványos koreográfiák mellett, varázslatos látványvilág segítette a történet mesélését, amit Kantaur tervezett meg, a legmagasabb vár például 13 méter magas.

 

 

A musical több mint 100 fős csapata vasárnap 20 ezer néző előtt aratott sikert, de, hogy a két előadás után folytatódnak-e Shrek színpadi kalandjai, az még a jövő zenéje.

#Fókusz#shrek#musical#zene#feke pál#szente vajk#tóth gabi#rtl#csonka andrás

Címlapról ajánljuk