Fókusz

Anastacia: dráma a csillogás mögött!

Süle LászlóSüle László

2016. március 26. 18:20

Kis hölgy, nagy hanggal. Mindössze 160 centi, de övé az egyik legerősebb, legjellegzetesebb orgánum a popvilágban. Anastacia-nak azonban nem csak a hangja, de a szíve és az akaratereje is óriási. A világ egyik legkülönlegesebb hangú énekesnője Londonban adott exkluzív interjút kollégánknak.


Anastacia Lyn Newkirk 1968. szeptember 17-én született Chicagoban, szórakoztató iparban dolgozó szülei elváltak még 5 éves korában. New Yorkban nőtt fel nővérével és öccsével együtt. Különleges hangzású nevét a tragikus sorsú orosz hercegnő, Anasztaszija Romanova után kapta. A Music TV egyik műsorában lett táncos. Több híres videóban is feltűnt a háttérben, például a Salt N’ Peppa „Twist And Shout” című számához készült kisfilmjében. Mivel ekkor már több nagy sztár mögött vokálozott is, 1998-ban összeszedte a bátorságát, és énekesként jelentkezett az MTV „The Cut” című tehetségkutató műsorába. Nemrég, a 40. születésnapján árulta el, hogy évekig letagadta az életkorát. Nem sokkal a tehetségkutató után Anastaciát leszerződtette egy nagy lemezkiadó, és a karrierje beindult.

Pályafutása első pár évében ontotta magából a slágereket, két lemeze is szenzációs világsiker lett. 2003 januárjában aztán egy mellkisebbítő műtétre jelentkezett állandó hát- és nyakfájása miatt, ekkor derült ki, hogy rosszindulatú daganat van a bal mellében. Anastacia azonban legyőzte a betegséget, és visszatért az énekesi pályára. Újabb tíz év múlva azonban a mellrákja kiújult, ezért a masztektómia mellett döntött, 2013-ban eltávolították mindkét mellét. Legutóbbi stúdióalbumát ezért is nevezte el Resurrection-nek, azaz „Feltámadásnak”.

Betegsége óta Anastacia egyike azoknak a harcos aktivistáknak, akik minden megtesznek, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, alapítványán keresztül pedig rengeteg pénzzel segíti a rákkutatást is. 2013-as visszatérése után szinte azonnal monstre turnézásba kezdett, közel 100 koncertet adott. Rövid pihenő után idén tavasszal Anastacia ismét útra kel.

Anastacia töretlen optimizmussal tekint a jövőbe és kellő alázattal a múltba. Sosem felejtette el, honnan jött, és a nehéz pillanatokban sem félt megmutatni magát a világnak. Nagyon hálás a sorsnak és a rajongóinak is, akik a végsőkig kitartottak mellette jóban-rosszban. És már alig várja, hogy minél többször megköszönhesse nekik mindezt élőben is.

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!
#Fókusz#fókusz plusz#anastacia#énekes#akarat#erő#koncert#Karrier#őszinte#különleges#exkluzív

Címlapról ajánljuk