Fókusz

Magyar lány Nagy-Britannia első számú teniszcsillaga

Hubai AntalHubai Antal

2016. február 19. 18:00

Bár Konta Johanna Ausztráliában született, szülei mindketten magyarok. Már a gyerekkori videókon is szenvedéllyel üti a labdát, tizenhét évesen már tízezer dollárt nyert egy versenyen. Tudása ma már a többszázmilliós nagyságrendig és a ranglista élvonaláig repítette. Johannát angliai lakásában, családját pedig Debrecenben értük utol.

Nagy Britannia első számú teniszezőnőjévé nőtte ki magát az elmúlt években, januárban a világ egyik leghíresebb versenyén, az Ausztrál Openen már elődöntős volt, és jelenleg 27. a világranglistán. Ő Johanna Konta, azaz Konta Johanna, aki bár soha nem élt Magyarországon, tökéletesen beszéli a nyelvünket.



Johanna szülei külön-külön emigráltak Magyarországról és Ausztráliában ismerkedtek meg egymással 1989-ben. Édesapja, Gábor szállodamenedzserként, édesanyja pedig fogorvosként dolgozott.



Johanna először úszni kezdett, fülproblémája miatt viszont ezt a sportot fel kellett adnia. Első teniszedzője meglátta benne a tehetséget, 12 évesen pedig már korosztályának legjobbjának tartották Ausztráliában.



2005-ben, 14 évesen Spanyolországba került a Sanchez-Casal teniszakadémiára, ekkor a szüleivel Angliába költöztek. Négy éve kapta meg a brit állampolgárságot, így már három útlevele is van. A 17. születésnapja előtt nem sokkal nyert meg először egy 10 ezer dolláros, azaz 2 és fél millió forintos versenyt. Innen nem volt megállás. 11 egyéni és négy páros ITF versenyt nyert meg és 1,4 millió dollárt, azaz 355 millió forintot keresett eddig. 

#Fókusz#tenisz#élsport#teniszcsillag#hubai antal

Címlapról ajánljuk