Fókusz

Böde Dani a Madocsai Messi

Forgó ViktorForgó Viktor

2016. január 15. 17:00

A három testvér közül a legkisebb egy aprócska faluból indult el szerencsét próbálni és végül övé lett a fele királyság. Ez mégsem egy népmese, a történet nagyon is igaz. Csupaszív főhősét csak Madocsai Messiként emlegetik, aki, - bár megfordult vele a világ, megmaradt a nép közkedvelt gyermekének.

Böde Dániel szülőföldjén jártunk. Madocsa utcáit járva hamar kiderült számunkra, hogy az alig 2000 fős település legnagyobb büszkesége a Fradi és a magyar válogatott csatára.



„Ő nem lesz ilyen Lamborghini-törő, Zimány Lindás celeb és remélem, hogy ez így is marad. Megmaradjon az ő maga egyszerűségében.”

Danit nem csak itt a faluban, de az egész országban ismerik. Majdnem mindenki… „Nem ismeri Böde Danit? Nem. Én Gyuri bácsi vagyok Dunavecséről..”

A 100 kilós gólvágó Tolna megyéből indult, meg kellett küzdenie a sikereiért, de tehetségének és kitartásának köszönhetően utat tört magának. Egy korábbi interjúban édesapja mesélte el, hogyan indult fia pályafutása.



Édesapja, Böde István így nyilatkozott fiáról: „Mikor 11-12 éves volt kijött a szünetben és sírt. Mondtam neki idefigyelj kisfiam, hogy ha sírsz úgy nem lehet focizni. De hát apa mindjárt utolér a Kalocsai gyerek a góllövésbe, mindjárt annyi gólja lesz. Hát mondom neki ne foglalkozz vele, menjél vissza, csak a labdára koncentrálsz, rúgsz még egy két gólt és le fog maradni. Hát így is történt.”




2012-ben így került a Fradihoz, ahol az első labdaérintéstől kezdve vezéregyénisége a fővárosi csapatnak. Teljesítményével helyet követelt magának a válogatottban, ahol már többször is emlékezeteset alkotott. A napokban megkapta a legjobb NB1-es játékosnak járó aranylabdát, részben a Feröer-szigeteknek rúgott két gólja miatt, ami fontos győzelmet ért, de a norvégok elleni meccsen bemutatott csípődobásával minden várakozást felülmúlt.



Ülhetne valamelyik budapesti pláza kávézójában is, de ő inkább a Madocsai kispadot választotta. Sőt szponzorként is a csapat mellé állt. Ő vette a labdákat és a mezeket az egyesületnek, de ha kell, a játékosait is saját autójával viszi az idegenbeli meccsekre. Azt mondják Böde szigorú edző, aki vét a szabályai ellen, annak komoly büntetést kell fizetnie. Dani 29. születésnapjára egyik rajongójától még egy mellszobrot is kapott, ami hamarosan Madocsán épülő házát ékesítheti. Jelenleg a decemberben elszenvedett bokasérüléséből épül. Egy ország szurkol most neki, hogy az Európa Bajnokságra teljesen felépüljön, és a hátán vigye fel Magyarországot Európa csúcsára.

#Fókusz#Böde Dániel#messi#válogatott#tehetség#futball#rtl

Címlapról ajánljuk