Fókusz

Hova tűntek a szurkolók a lelátókról?

Forgó ViktorForgó ViktorJász ZoltánJász Zoltán

2015. december 15. 17:00

Ma már nem kötelező a szurkolói kártya használata, folyamatosan épülnek az új stadionok és a magyar válogatott is kijutott a jövő évi Európa Bajnokságra. De vajon ezzel együtt felszökött Magyarországon a futball- láz?

Felcsúton jártunk az utolsó előtti fordulóban, ahol a Puskás Akadémia – Honvéd meccsre mindössze 913-an voltak kíváncsiak. Erre az alacsony nézőszámra már a stadion mellett üresen kongó parkolóból is lehetett következtetni. A ma már jelentősnek számító 2-300 fős Honvéd szurkolótábor hangerőben felülmúlta a vendéglátókat, ami nem csoda, hiszen a hazai B középben mindössze négyen voltak.



Az oroszlánbarlangnak korántsem nevezhető Pancho arénát, amely 3500 fő befogadására képes másfél éve adták át. Ez nem túl magas szám, ennek ellenére nagyon ritka itt a teltház. Az Újpest – Diósgyőr mérkőzés, ami évtizedek óta rangadónak számít és amire mindig is tízezrek voltak kíváncsiak, a hivatalos nézőszám mégis mindössze 2514 volt. Hová tűntek a szurkolók?



A 18. forduló hat bajnokijára összesen 12057 néző látogatott ki, ez mindössze meccsenkénti 2010 fős átlagnak felel meg. Ághassi Attila sportújságíró szerint az alacsony nézőszámokról nem csak a mérkőzések gyenge színvonala, hanem a klubok is tehetnek. A Videoton mellett hamarosan több klub is új otthont kap. A szombathelyi Haladás stadionjára 9,6 milliárd-, a Diósgyőrire 8 milliárd forintot szán az állam. Az MTK pálya már hónapok óta épül és csaknem 4 milliárd forintba kerül. Az új Puskás Ferenc stadion lesz a legdrágább, a tervek szerint a világ egyik legmodernebb sportkomplexuma épül meg 80 és 100 milliárd forint körüli összegből.



Szabados Gábor sportközgazdász szerint ahhoz, hogy a magyar futballnak több nézője legyen, kellenek az új stadionok. Hogy ezek az arénák valaha megtelnek-e nézővel, azt senki sem tudja. De abban is csak reménykedhetünk, hogy akik kilátogatnak, azok őszinte focit és szép gólokat kapnak majd a pénzükért.

#Fókusz#labdarúgás#eb#magyarország#stadion#puskás akadémia#groupama aréna#rtl

Címlapról ajánljuk