Fókusz

Hibát követ el az, aki fiatalon megy férjhez?

Hollósi SzandraHollósi Szandra

2015. szeptember 18. 17:00

Katy Perry, Kim Kardashian, Jessica Simpson, Scarlett Johansson, Avril Lavigne és Kate Hudson már egészen fiatalon bekötötték a fejüket. Csak hogy ezek a házasságok nem is tartottak sokáig vagy még a sztárok húszas éveiben véget is értek. De mi az oka ennek, és lehet-e általánosítani, hogy a fiatalon köttetett frigyek nem bírják sokáig és csak 30 felett tartós a házasság?

A szakértő szerint a házasságkötés dátuma egyre tolódik ki, vannak társadalomkutatók akik azt mondják, hogy ezzel megspórolják az első válást maguknak, hiszen ha valaki 32-35 éves kora között köteleződik el akkor nem csak tapasztalatok vannak mögötte, hanem  ki is marad egy nyűgökkel teli nehézségekkel megélt időszak, amibe ha belefáradnak a párok, amikor nem látnak más kiutat, csak a válást.
 
A Reflektor műsorvezetője, Ada 23 évesen ment férjhez Timohoz és 26 évesen el is váltak. Ada azt mondja, sok példát lát, hogy tizenéves koruk óta boldogan élnek a párok, majd 30 év felett kimondják az igent és az esküvő után 1-2 éven belül szét is mennek.
 
Sütő Enikő 30 évesen házasodott először. Azóta túl van már 3 házasságon. Nem bánta meg, hogy így alakult, hiszen úgy tartja, hogy nem kell mindenáron együtt maradni, ha valami már nem működik. Most viszont már meggondolná, hogy újra férjhez menjen.  Enikő szerint bár könnyebb tizenévesen összecsiszolódni, manapság 70-80 évesen is létrejöhetnek párkapcsolatok.  De, hogy melyik a tartósabb, az kérdéses.  Úgy gondolja, hogy fiatalon, ha látja is az ember a másik hibáit, szereti annyira, hogy képes kilépni az adott kapcsolatból. Később viszont már más miatt marad benne.
 
Szóval megoszlanak a vélemények, hogy mikor jobb házasodni. Elválni viszont egyáltalán nem jó.  Ha mégis arra kerülne sor, tanuljunk belőle és ne fogjuk fel kudarcként.  


 
#Fókusz#házasság#válás#családalapítás#sütő enikő#ada

Címlapról ajánljuk