Fókusz

Dombvári Bence mindent megtesz, hogy újra bizonyítson

Kilyén TamásKilyén Tamás

2015. szeptember 1. 17:00

Négy hónappal a kirobbant drogbotrány után Dombvári Bence elsők között a Fókusznak nyilatkozott az elmúlt hetek megpróbáltatásairól. A 22 éves válogatott kajakos már az olimpiára készült, amikor kokainfogyasztás miatt eltiltották a versenyzéstől.

Május 2-án jött a hír, hogy 2 magyar kajakos drogtesztje pozitív lett és kokaint találtak a szervezetükben. A sportvilág és a közvélemény is megdöbbent, hiszen az ügy 2 érintettje az ötszörös világ- és európabajnok Csipes Tamara és a világbajnoki ezüstérmes Dombvári Bence volt. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnal felfüggesztette válogatott tagságukat és első fokon 10 hónap eltiltással büntették őket. Később ezt 4 hónapra módosították, de idén nem szerepelhetnek nemzetközi versenyeken. A bakui Európa Játékokat és a nyári kvalifikációs vb-t csak itthonról követhették végig.

Bence családja az újságokból értesült a hírről. Nagyon szégyellte magát, de szülei a segítségére voltak, amikor össztársadalmi megvetést váltott ki az ügy. Igaz, nem doppingolásról van szó, mégis a közvélemény talán annál is keményebben elítélte a kajakozók drogozását. 

Az ORFK tájékoztatása szerint 2010 óta 16 magyar sportoló ellen nyomoztak kábítószer miatt. Egy hónapja egy újabb magyar kajakos bukott le, Kucsera Gábornál szintén kokain nyomait mutatta ki a teszt.

Tamara és Bence múlt héten térhetett vissza a versenyzéshez. Az országos bajnokságon Tamara párosban 3. helyezést ért el, míg Bence mind a 4 számában győztesként álhatott fel a dobogóra.

A nyári versenyek kihagyása miatt Bencének veszélybe került az áhított olimpiai szereplés, de mindent megtesz, hogy jövőre Rióban bizonyíthasson, és maga mögött hagyja ezt a nehéz időszakot.

#Fókusz#eltiltás#kokain#dombvári bence#magyar kajak-kenu szövetség

Címlapról ajánljuk