Fókusz

Világjáró kalandorok - kétkeréken vagy stoppal járják a Földet

Fodor BiankaFodor Bianka

2015. június 20. 19:10

Gondolt már arra, hogy egyszerűen csak fogja a hátizsákját és nekivág a nagyvilágnak? Vannak, akik máshogy már el sem tudnák képzelni az életüket.Fodor Bianka riportja.

Illés Adorján és Szabó Ádám, ha csak teheti, mindenhová biciklivel megy. Szeretnek új országokat felfedezni, így megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy mi lenne, ha ezt két keréken tennék? És ha már lúd, legyen kövér: körbetekerik az egész Földet! Az indulás előtti estén találkoztunk velük.

A fiúk úgy tervezik, hogy 2017 végén ér véget a nagy kaland, amire próbálnak a lehető legjobban felkészülni. A kerékpárokon egy kisebbfajta lakásra való holmit hajtanak majd magukkal. Az alvást sátorban oldják meg, az étrendjük pedig leginkább zöldségekből és gyümölcsökből áll majd. De a kihíváson kívül egy fontos küldetést is kitűztek maguk elé. A fiúkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ezt a videót éppen Belgrádból küldték, láthatóan még nagyon jól bírják!

Harkányi Árpád és Záró Zita a nyeregben érzi igazán jól magát. Esküvőjük is valódi kétkerekű lagzi volt, és nem volt kérdés, hogy bringán töltik a mézesheteket is. Vagy inkább mézeséveket. Hiszen immár negyedik esztendeje utaznak különleges fekvőbiciklijükkel, amivel rengeteg helyre eljutottak. A házaspár épp egy bolíviai kis faluban szállt meg, ahol térerő is alig akad, nemhogy internetkapcsolat. Végül mégis sikerült elérnünk őket, és bár a képminőség nem az igazi, mondanivalójuk annál érdekesebb.
#Fókusz#világutazó#utazás#kaland#fókusz plusz

Címlapról ajánljuk