Fókusz

A magyar drogfalu, ahol boltban árulják a szert

Újvári MihályÚjvári MihályVági BenceVági Bence

2015. május 6. 17:05

A herbál név hallatán valami gyógyteára, vagy nyugtató fürdősóra gondolhatnánk. Egyesek biofűnek is hívják. Az igazság az, hogy nem csak hogy nem bio, de pont ellenkezőleg: mérgező. A szegények drogjának is nevezik, mert olcsóbb, mint az alkohol. Újvári Mihály és Vági Bence riportja.

Hozzájutni nem túl nehéz, és igazából senki nem tudja, mi van benne. Gyöngyös Duranda negyedében sétáltunk. Ez az a hely, amelyről az elmúlt hetekben egy cikk árasztotta el az internetet. A hírhedt drogfalu, jobban mondva város, és annak is egy bizonyos negyede. A környék, ahol a herbál és az egyéb dizájnerdrogok fogalmával szinte mindenki tisztában van.

Megtudtuk, hogy a herbálhoz még a helyi üzletekben is hozzá lehet jutni. A terjesztők naprakészek abból, hogy mi az, ami már szerepel a tiltó listán vagy éppen kábítószernek minősül. Sőt, mindig változtatnak valamit, hogy éppen ne az a vegyület legyen, ami már új pszichoaktív szernek vagy kábítószernek minősül. A rendőrök így nehezen tudják felelősségre vonni a terjesztőket, miközben a fogyasztók valóságos orosz rulettet játszanak. Mivel a termékhez könnyű hozzáférni, sokan azt hiszik, nem lehet annyira veszélyes, hogy valaki belehaljon.

Aki ilyet fogyaszt, teljesen kivetkőzik magából. Rosszul lesz, vagy őrjöngeni kezd. Egyesek pedig öntudatlan állapotban, meztelenül rohangálnak a nyílt utcán.


 
#Fókusz#drog#dizájnerdrog#duranda#gyöngyös#rendőrség#tiltólista#függőség

Címlapról ajánljuk