Fókusz

Ripityára verték Csepit

Fürge AnettFürge Anett

2015. március 30. 18:00

A bal sarokban a 48 éves Petrányi Zoltán, a jobb sarokban az amerikai K.O. király, a 43 éves Shannon Briggs. Az esélyek szemmel láthatóan Briggs oldalán csoportosultak. Mindjárt láthatják az év legrövidebb nehézsúlyú bokszmeccsét, egyenesen Panamából. Fürge Anett riportja.

Petrányi Zoltán saját bevallása szerint sosem volt világklasszis bokszoló. Gyerekkorában sokat csúfolták duci testalkata miatt, ezért döntött az ökölvívás mellett. Számos magyar bajnoki címet nyert az évek során és a profi nehézsúlyúak között ő volt a második legjobb. Legyőzőinek sorában ott virít a Mike Tysont kiütő Danny Williams neve is. Korábban már szerepelt a Fókuszban is, mint a negatív rekordot tartó Rocco edzője, aki 107 meccsből 100 vereséget szenvedett. Petrányi vagy becenevén Csepi tavaly decemberi veresége után visszavonulását tervezte. Tanítványai mérkőzéseinek szervezése közben bukkant egy gálára, ahol Shannon Briggsnek kerestek ellenfelet. Csepi nem gondolkozott, úgy érezte, karrierje legnevesebb ellenfeléhez ért. Irány Panama.

Petrányi nem edzett a meccsre, előző este kávéval és sütivel erősített. A kommentátoroknak nem sok dolguk volt a meccs alatt, hiszen idejük sem lett volna összetett mondatokra. Briggs 2 perc alatt jól meggyomrozta ellenfelét, aki hamar padlót fogott.

 
 
#Fókusz#boksz#meccs

Címlapról ajánljuk