Fókusz

Drámai történet: egy hajléktalan, akiből színész lett

Polyák AlexandraPolyák Alexandra

2015. január 29. 17:55

Egy férfi, akinek meghalt a gyermeke és a felesége. Riporterünk, Polyák Alexandra felderítette a színész életútját, aki megjárta a poklok poklát, elvesztette kislányát és feleségét, majd hajléktalan lett.

Egykoron a legnagyobb magyar színészekkel emlegették egy lapon, ám a sors úgy hozta, hogy évekig egy, a pilisi erdőben álló sátor lett az otthona. Váry Károly élete megindító. Elképesztő küzdelem, és hit segítette, hogy hajléktalanból most a Kecskeméti Színház színésze legyen.  A 80-as években még szépen ívelt felfelé a karrierje.

Ám 98-ban megtörtént a tragédia. Kislánya egy betegség miatt elhunyt, felesége pedig nem bírta feldolgozni, hogy elvesztették őt. Károlynak nem csak gyermekét, de feleségét is el kellett temetnie. A lelkiállapota miatt képtelen volt bejárni a munkahelyére. Hetekig barátoknál tengődött, majd hajléktalanszállókon aludt. Ám ott nem érezte jól magát, ezért úgy döntött, kiköltözik az erdőbe, egyedül. 2 telet és három nyarat vészelt át a fák között. Azt mondja, szép emlékek és rossz érzések is kötik ehhez a helyhez. Nem tagadja, sokszor az alkohol volt a vigasza.

Története végül egy róla szóló újságcikknek köszönhetően lett happy end. Egy kecskeméti nő befogadta otthonába. A kapcsolatnak azóta már vége, ám a helyi színház azóta is szeretettel látja vendégszínészként. Azt mondja, jól esik neki, hogy a kollegák nem kezelik másként a múltja miatt, elismerik, mint színészt. Bár fizetése még így is csak éppen elég a megélhetésre, boldog, hogy azt csinálhatja, amit szeret. És úgy érzi, most, 17 év után végre újra sínen van az élete.





 


#Fókusz#hajléktalan#életút#polyák alexandra#színész

Címlapról ajánljuk