Fókusz

X-Faktor: tehetségek, akik könnyeket csaltak a mentorok szemébe

Hubai AntalHubai Antal

2014. szeptember 15. 18:00

1 millió 800 ezer nézőnek aranyozta be Jonathán a szürke, zuhogó esős estéjét szombaton. A mélyen vallásos fiú volt az első az X-Faktor második válogatásán, amikor a mentorok meghatódtak.   

 

SZABÓ RICSI: „Mindig is értéket akartam közvetíteni”

HORÁNYI JULI: „Szeretnék egészen a zenének élni”

JONATHAN: „Az X-Faktor egy lehetőség, egy ajtó számomra”

Ez pedig már Békéscsaba. Jota éppen egy angol, keresztény dalt játszik nekünk a családi házuk zongoraszobájában. Jonathan ének-zene tanárként és karvezetőként végzett, de most már hangképzést is tanít egy békéscsabai zenei szakközépiskolában. Emellett dalszerző is, néhány éve megjelent első saját lemeze is, amelynek címadó dalával egy országos dalszerző versenyt is megnyert. De ha ennyire sikeres a szakmájában, miért jelentkezett az X-Faktorba?

A megható pillanatokat Horányi Júlia folytatta, aki nemcsak kiválóan énekelt, de közben jelbeszéddel is átadta a dalt. Az ötlet onnan jött, hogy az eredeti klipben az előadó, Sia is jelnyelven közvetítette a dalt.  A családi varrodában járunk Juliéknál Budapesten, itt készülnek általában azok a jelmezek, amelyeket a lány tervez. Szabadúszóként több budapesti és vidéki neves színház előadásainak kosztümjeit és néha a díszleteket is ő tervezte. Juli dolgozott már híres rendezőkkel is együtt, de Alföldi Robival még soha. A jelmezek mellett tervezett egy saját ruhakollekciót is. Az éneklés édesapjától örökölte és gyerekkora óta foglalkozik is vele, eddig azonban háttérbe szorult.

Azt hittük ennél már nincs feljebb. Aztán jött Szabó Ricsi bácsi, akinek hangja hallatán a mentorok szeme először kikerekedett. Majd mindenkinek könnyeket csalt a szemébe. Ricsi ADHD szindrómás, figyelemzavaros és autista gyerekekkel foglalkozik.  Órákat nem tart, csak ha helyettesítenie kell. Azt mondja, ha végez az egyetemen, akkor is sérült gyerekkel szeretne segíteni, hogy felhívja a figyelmet rájuk. Ricsi az iskola épületében levő kollégium stúdiójában gyakorolt rendszeresen. Ekkor hallották meg néhányan a hangját és innentől fellépett az iskolai rendezvényeken. Ahogy a válogatáson is elhangzott, végül a gyerekek vették rá, hogy jelentkezzen az X-Faktorba.

További riportjaink:

Űr-Faktor és szerelem az X-Faktor színpadán

Botrány tört ki az X-Faktor válogatásán

#Fókusz#X-Faktor#válogatás#richárd

Címlapról ajánljuk