EUEurópa

Az Európai Konzervatívok szerint a Fidesz nem is kérte a felvételét

rtl.hurtl.hu

2024. június 21. 11:50

Nicola Procaccini, az ECR társelnöke cáfolta Kocsis állításait, és elmondta, hogy a Fidesz soha nem nyújtott be kérelmet.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban a román AUR párt ECR frakcióba való felvételével kapcsolatosan szélsőséges magyarellenes megjegyzésekkel kritizálta az ECR frakciót, miközben állította, hogy a Fidesz nem fog csatlakozni hozzájuk az Európai Parlamentben, írja a HVG.

Azonban Nicola Procaccini, az ECR társelnöke azt mondta, hogy a Fidesz soha nem nyújtott be kérelmet a frakcióhoz való csatlakozásra.

Az ECR frakcióba való belépéshez szükséges feltételek között szerepel, hogy a csatlakozó pártok nyíltan támogassák Ukrajna honvédelmi erőfeszítéseit Oroszországgal szemben. A frakció meghatározó tagjai közé tartoznak Giorgia Meloni olasz és Jaroslaw Kaczynski lengyel politikai alakulatai, akik korábban Orbán Viktor politikai szövetségesei voltak. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Fidesznek egyelőre nem sikerült hivatalosan csatlakoznia az ECR frakcióhoz parlamenti szinten.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Európa#ecr#konzervatívok#orbán viktor#ep#parlament

Címlapról ajánljuk