EUEurópa

Donáth Anna megszólalt: A Momentum közösségével történtek már kudarcok

rtl.hurtl.hu

2024. június 10. 1:55

Donáth Anna, a Momentum elnöke szerint egyikük sem számított arra, hogy az EP-választáson nem lesz meg az öt százalék. 

Donáth Anna beszédet tartott éjjel egykor a Momentum eredményváróján, erről a Telex írt. A beszédet azzal kezdte, hogy felsorolta az önkormányzati választáson elért eredményeket: Zuglóban Rózsa András, Józsefvárosban Pikó András, a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen Kosztin Mihály, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánrévén pedig Kovács József tudott nyerni – a listához hozzávette a Momentum által támogatott Baranyi Krisztina (9. kerület), Pintér Bence (Győr) és Tóth Gergely (Keszthely) sikerét is.

Az EP-választásokkal kapcsolatban azt mondta: egyikük sem számított rá, de úgy néz ki, nem érik el az öt százalékot. Megköszönte a rájuk szavazó 120 ezer embernek, hogy az ő értékeikre szavaztak.

Donáth szerint a Momentum közösségével történtek már kudarcok, de ezeket sosem próbálták elkenni, minden szituációból felálltak. A győzelem sosem végleges, a vereség sosem végletes, mondja Winston Churchillt idézve, majd kiemelte Cseh Katalin munkáját: „Katka teljesítményét nem százalékokban mérik, hanem abban a kapcsolati tőkében, hogy az Európai Parlamentben pontosan tudják, mi az a Momentum.”

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

#Európa#donáth anna#momentum#választás#ep-választás

Címlapról ajánljuk