EUEurópa

Már az első napon 7200 levélszavazatot adtak le a külképviseleteken

rtl.hurtl.hu

2024. május 28. 10:52

A Magyarországon és más európai uniós országban lakcímmel nem rendelkező választópolgárok levélben szavazhatnak a június 9-i EP-választáson.

A Magyarországon vagy más uniós tagállamban lakcímmel nem rendelkező magyar választópolgárok közül 7200-an adtak le levélszavazatot az európai parlamenti választás első napján a külképviseleteken a Nemzeti Választási Iroda (NVI) keddi adatai szerint.

Ezek a választópolgárok június 9-én szavazhatnak, és május 15-ig kellett regisztrálniuk a névjegyzékbe. Több mint 102 ezren kérték, hogy postán kapják meg a szavazási csomagot, míg több mint 24 ezren személyes átvételt választottak külképviseleten vagy magyarországi településen.

A levélszavazatokat különböző módokon lehet visszajuttatni az NVI-hez: ingyenesen postán, vagy térítés ellenében bármelyik külképviseletre címezve. A válaszborítékokat Magyarországon bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában is le lehet adni a szavazás napján, valamint bármely külképviseleten a szavazást megelőző két hétben, munkanapokon.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Európa#külképviselet#szavazat#levélszavazat#választás

Címlapról ajánljuk