EUEurópa

Magyar Péter: Az EU a jogállamisági eljárással Orbánnak segít

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 10:32

Magyar Péter szerint „a magyar ellenzék is Orbán Viktor kezére játszik, amikor beleáll ezekbe az ügyekbe”. Az interjúban arról is beszélt, hogy egy esetleges olimpia előtt népszavazást tartana.

Magyar Péter, a Tisza Párt politikusa a Telexnek adott interjúban beszélt az Európai Unióról, Soros Györgyről, Budapestről és az olimpia rendezéséről. Elmondta, hogy az Európai Parlamentben a néppárti frakcióhoz akarnak csatlakozni, mivel az a legnagyobb képviselőcsoport, és így van a legnagyobb esélyük fontos uniós pozíciók megszerzésére. Ezt a választások után tervezik megtenni.

Bírálta a Fideszt az uniós források nem megfelelő felhasználása miatt, és úgy vélte, hogy Magyarország nem tudott eredményeket felmutatni, szemben más korrupt európai politikusokkal. 

Az uniós jogállamisági eljárásokat kritizálva elmondta, hogy ezek Orbán Viktornak kedveznek, mert az uniós pénzekkel való zsarolás csak neki segít, miközben a magyar embereknek árt. Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét, „jogállamiság-fetisiszta harcosnak” nevezte.

Szerinte „a magyar ellenzék is Orbán Viktor kezére játszik, amikor beleáll ezekbe az ügyekbe”. 

Soros Györgyről Magyar elismerte, hogy tettei vegyes hatásúak Magyarországra nézve, és gazdasági érdekek vezérlik őt. Magyar nem tervez az Európai Parlamentbe beülni, de a Fővárosi Közgyűlésben való részvételen gondolkodik, ahol konstruktív szerepet szeretne betölteni. Kritizálta a nagykörúti bicikliút biztonságát és a város irányítási struktúráját, amely szerinte akadályozza a központi döntéshozatalt.

Magyar Péter a hét elején a Híradónak elmondta, hogy továbbra is az állami televízióban vitázna az EP-listavezetőkkel, mert ő és az ellenzéki pártok csak így juthatnak el a Fidesz által buborékba zárt választókhoz.


Nyitókép: RTL

#Európa#európai unió#magyar péter#jogállamisági eljárás#ellenzék#NER#orbán viktor

Címlapról ajánljuk