EUEurópa

Orbán Viktor: A baloldalon minden pofon jó helyre megy

rtl.hurtl.hu

2024. május 15. 19:36

A miniszterelnök saját tábora előtt beszélt Sopronban, szerinte egy Soros-könyvben már évekkel korábban megjósolták a háborút.

„Csak Magyarország beszél a béke hangján, háborús készülődés jeleit látjuk magunk körül, még a NATO-ban is. Ezért minél nagyobb felhatalmazásra van szükségünk ahhoz, hogy a békét képviselhessük Brüsszelben” – mondta a Telex tudósítása szerint Orbán Viktor Sopronban, a párt tagjainak és pártolóinak tartott kampányrendezvényen. 

A miniszterelnök egyebek mellett arról beszélt:

  • „A háború, már a technológia fejlettsége okán is, gyorsan ideérhet. De a zsebünkön már most is érezzük hatásait. Drága az energia, többe kerül a kenyér, mindenkinek az az érdeke tehát, hogy béke legyen”. 
  • „A háború nem magától van”, szerinte ugyanis nagyhatalmi érdekek csapnak össze és a „béke hangján csak Magyarország beszél”. 
  • Felidézett egy Soros-könyvet, ami évekkel ezelőtt megjósolta a háborút, a válságot, a betelepülők nagy számát. 
  • Orbán Viktor azt mondta, hogy magasabb részvételre számít az EP-választáson, mert azt együtt rendezik az önkormányzatival. Ettől függetlenül szerinte a Fidesznek annyi a dolga, hogy mozgósítsa a saját választóit. Az ellenzéket elintézte annyival, hogy ott most „nagy a tülekedés”, bele se kell avatkozni az eseményekbe, mert „ott minden pofon jó helyre megy”. 

Nyitókép: Fischer Zoltán/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Európa#orbán viktor#sopron#kampány#európai parlamenti választás 2024#önkormányzati választás 2024

Címlapról ajánljuk