EUEurópa

Orbán Viktor már arra utal, hogy jön a „harmadik nagy háború”, ha nem jó helyre teszik az ikszet

rtl.hurtl.hu

2024. május 11. 13:15

Orbán Viktor „egy harmadik nagy háború felé vezető útról” beszélt kampánykörútján. 

Esztergomban folytatta kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, ahol felvetette annak lehetőségét, hogy kitör a harmadik világháború, ha az emberek nem jól döntenek az EP-választáson.

Orbán Viktor az MTI beszámolója szerint közölte, hogy „2024. június 9-e sorsdöntő nap lesz Európa történelmében”, és arra úgy fognak emlékezni, mint amikor a háború vagy béke kérdésében hoztak döntést.  

A miniszterelnök kijelentette, hogy június 9-e talán az utolsó lehetőség, amikor még visszafordulhatunk egy harmadik nagy háború felé vezető útról – írta az MTI Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva. Az üzenet lényege elolvasható a miniszterelnök Facebook-oldalán is, ahova szokásához híven Magyar Péter, a Tisza párt listavezetője is kommentelt. Az írta: „aki a Fideszre szavaz, az a háborús uszításra, gyűlöletkeltésre, megosztásra és a propagandára szavaz”. 


Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke horgászik országjáró kampánykörútjának esztergomi állomásán, Esztergom-Búbánatvölgyben 2024. május 11-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Európa#ep-választás#választás#ep#európai parlament#orbán viktor#kampány

Címlapról ajánljuk