EUEurópa

Kirúgott tanár és standupos is szerepel a Kétfarkú Kutya Párt EP-listáján

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 4. 11:52

Bemutatta vasárnap a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a 2024-es európai parlamenti választásokon induló jelöltjeinek listáját, amit Le Marietta és Törley Katalin vezet.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagsága döntött a 2024-es európai parlamenti választásokon induló jelöltjeinek listájáról. Erről az MKKP vasárnap délelőtt adott hírt a Facebookon, bemutatva a párt kilenc jelöltjét.

A lista első helyén Le Marietta részvételiségi szakértő és urbanista, a Járókelő.hu alapítója áll. 2020-ban létrehozta a Főpolgármesteri Hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályát, és elindította a főváros közösségi költségvetési programját.

A második helyen Törley Katalin, a Kölcsey-gimnázium 2022 októberében a polgári engedetlenségi mozgalomban való részvétele miatt kirúgott, francia nyelvet, irodalmat és civilizációt oktató tanára áll. Törley Katalin jelenleg a Tanítanék Mozgalom aktivistájaként tevékenykedik, illetve a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett dolgozik szakértőként, tanácsadóként.

Bemutatta a Kutyapárt az EP-listáját: Le Marietta és Törley Katalin az élen, de Bruti is előkelő helyen
Törley Katalin – Fotó: nagy Attila Károly / rtl.hu

A párt harmadik jelöltje Juhász Veronika, az MKKP alelnöke, II. kerületi önkormányzati képviselő. Főképp szociális ügyekkel, közösségfejlesztéssel, civil szervezetekkel foglalkozik.

Tóth Imre (Bruti) standupos humorista, zenész a negyedik jelölt. Bruti a Kutyapártnak írt dalokat, beszédeket, forgatott videót, és a 2022-es parlamenti választások előtt az M1-en kapott 5 percben a barátnőjével telefonált az egész ország előtt.

Becker András, az Átlátszó és a MaNcs egykori újságírója az 5. a listán. Ő írt először a Tiborcz Istvánt érintő Elios-ügyről. miután visszavonult a tényfeltáró újságírástól, kamionsofőrnek állt egy osztrák fuvarozó cégnél.

Derdák András a 6. a listán. A Banán Klub egykori vezetője, később a Millenáris művészeti igazgatója, diplomata is volt Párizsban, a Collegium Hungaricumként működő Magyar Intézet vezetőjeként. 2011-től a Sziget és más közép-európai fesztiválok franciaországi promótere.

Sándor Balázs, a Kutyapárt regionális koordinátora a 7. Politológia szakon végzett, most pedig nemzetközi tanulmányok, Európai Unió szakirányon tanul mesterképzésen. Zakota Tamás, tájrendező- kertépítő és környezetmérnök, a Kutyapárt regionális koordinátora szerepel a lista a 8. helyén, míg a 9. Szin Richárd, akiről egyebek mellett azt érdemes tudni, hogy a faviccek.hu-n jelenleg 5. helyen áll a legtöbb beküldött favicc toplistán 149 viccel.

#Európa#mkkp#ep-választás#pártlista#európai parlament#magyar kétfarkú kutya párt#törley katalin#la marietta#bruti

Címlapról ajánljuk