EUEurópa

Uniós pénzből lesz Vértesszőlősnek új központja

rtl.hurtl.hu

2024. február 3. 5:43

Nem kevesebb, mint 450 millió forint támogatást kaptak rá.

Félmilliárd forintot meghaladó beruházással megkezdődött Vértesszőlős központjának felújítása, a munkálatokhoz az önkormányzat 85 millió forint önerővel járul hozzá – mondta az MTI-nek a Komárom-Esztergom vármegyei település polgármestere.

Nagy Csaba (független) tájékoztatása szerint a templom és a városháza környékéről az összes, oszlopokon található vezeték eltűnik. Csaknem 70 családi háznál egészen a villanyórákig új kábeleket fektetnek a földbe, valamint befedik a nyílt csapadékvíz elvezető árkokat.

Az érintett területen 50 új parkolót alakítanak ki, teljesen felújítják a zöldterületeket, 52 új fát ültetnek. Egyirányúsítással oldják meg az iskola megközelítését, valamint kerékpárral megközelíthetővé válik a Magyar Nemzeti Múzeum ősemberleletet bemutató kiállítóhelye.

A falu a fejlesztéshez 450 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. Vértesszőlős Tatabánya és Tata között található az 1-es út mentén. A községben 3600-an élnek, a népesség az elmúlt évtizedben 600 fővel gyarapodott - ismertette a polgármester.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Európa#uniós#támogatás#vértesszőlős#pénz#központ

Címlapról ajánljuk