EUEurópa

A Brussels Times viccrovata: Orbán Viktor a vécében ragadt, ezért lemaradt a szavazásról

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 13:31

Lapátolják a mémszenet a mémgyár mémkohóiba.

Az EU legnagyobb mai híre, hogy az unió 27 tagállama megállapodott abban: Ukrajna 2027-ig 50 milliárd eurót kap az uniós költségvetésből. Orbán Viktor is meghátrált, nem vétózta meg a segélycsomagot, amelyről korábban miatta nem tudtak megállapodni.

A Spiegel szerint a mostani áttörésre azután került sor, hogy Orbán Viktorral egy kisebb csoport megbeszélést folytatott, ezen Olaf Scholz német kancellár is részt vett, valamint ott volt Emmanuel Macron francia elnök, Georgia Meloni olasz miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is.

A belga Brussels Times viccrovatának, a Le Chou News-nak szerkesztősége viszont lelki szemei előtt máshogy látta Orbán meghátrálását. Ők a Twitteren reagáltak az ügyre egy photoshoppolt képpel, amely Orbán Viktort egy vécé padlójára esve ábrázolja. A mémet alig pár perccel a szavazás eredményének bejelentése után tették közzé, amikor sokan egyszerre lepődtek meg, hogy Orbán miért nem vétózott. A vicc utal arra a decemberi esetre is, amikor Orbán Viktor nem szavazott, hanem kivonult az ülésteremből, lehetővé téve ezzel Ukrajna EU-csatlakozásának megindítását. A kép felirata ez:

EXKLUZÍV: Orbán Viktor lemarad az ukrán segélyről szóló szavazásról, mert csapdába esik a vécében.

A kétes mennyiségű kreatív energia felhasználásával készült mémet alább lehet megtekinteni:


Nyitókép: Twitter

#Európa#orbán viktor#brüsszel#ukrajna#segély#mém#szavazás

Címlapról ajánljuk