EUEurópa

10 milliárd forint uniós pénzből fejlesztettek a tűzoltók, korszerű rendszert üzemeltek be

rtl.hurtl.hu

2024. január 9. 14:26

A katasztrófavédelem tűzoltógépjármű-fecskendőkre kapott támogatást.

Lezárult a katasztrófavédelem Komplex tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása elnevezésű projektje. A befektetés az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendő támogatásából, a Magyar Állam társfinanszírozásában valósult meg. Eredményeként a főváros és a vármegyei igazgatóságok járműparkja összesen 37 új gépjárművel gyarapodott, írja az MTI.

Az új járműtípus automatizált sebességváltóval rendelkezik, és 320 lóerő meghajtású, emellett 4000 literes beépített víztartállyal és 250 literes beépített habképzőanyag-tartállyal rendelkezik. Hajtómotorja legalább négy órán át tartó fokozott terhelésű állóhelyi üzemet teljesít.

Informatikai rendszere térképekkel, útvonaltervezéssel támogatja a kárhely megközelítését, azonnal megosztja az információkat, felgyorsítja és rendszerezi a kárhelyszíni adatrögzítést, hozzáfér térinformatikai adatokhoz, a katasztrófavédelmi vészforgatókönyvek katalógusához és számtalan adatbázishoz, valamint kapcsolatot tart a műveletirányítás és a beavatkozó egységek között.

Nyitókép: MTI / Mihádák Zoltán

#Európa#eu#támogatás#tűzoltó#fecskendő#katasztrófavédelem

Címlapról ajánljuk